icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel

Visar poster från September 2015

28 September 2015 07:00
6

Riktig LCHF?

Läser i nyaste LCHFmagasinet och reflekterar över hur min helg varit. En i mitt tycke perfekt LCHF-helg.

En "riktig" LCHF-kost innebär kött, fisk, fågel eller och någon bra fettkälla (tex smör) och ev. lite grönsaker att garnera med. Undvik hel...

Läs mer Kommentera
25 September 2015 06:32
4

Bättre och bättre dag för dag

Minus 0,9 på vågen sedan i måndags! Och då hade jag nästan väntat mig ett plusresultat efter den här dåliga veckan.

I tisdags var jag så otroligt trött efter jobbet. Förkylningen sitter benhårt fast i bihålorna. -Du får antingen laga middag elle...

Läs mer Kommentera
24 September 2015 06:49
1

Fortfarande halvsjuk

Inte helt frisk ännu och kämpar mig fram på jobbet, hem och vila osv

Det går lite av och till med maten. Jag skriver upp allt jag äter men vissa dagar har varit bättre än andra. Förhoppningsvis blir det bättre nästa vecka.

I helgen väntar ännu...

Läs mer Kommentera
22 September 2015 17:08
1

Hälsohalvdagsfika

Först skulle arbetsgivaren återinföra obligatorisk hälsodag. Vad det nu ska tjäna till - man blir väl inte särskilt mycket hälsosammare av en enda dags insats. Det vore bättre att kalla det för det numera svenska ordet Teambuildning.

Sedan blev det...

Läs mer Kommentera
21 September 2015 07:00
3

Deprimerande vägdag

Skulle ha vägt mig i fredags, som ett halvtidsmål på vägen i en tioveckors satsning. I fredags var jag sjuk - och inte lockade vågen heller. Det har varit fem veckor av jobbstress och förkylning, småätande och fel mat. Inga mängder men definitivt...

Läs mer Kommentera
20 September 2015 21:30

Blev sjuk i alla fall

Efter närmare tio dagar av förkylning; sjuknärvaro på jobbet, hemm och vila på kvällen, många tekoppar osv så trillade jag dit i alla fall. Febern steg natten mot torsdag och jag bliev liggande i sängen mer eller mindre hela tiden fram till lördag kväll.

...
Läs mer Kommentera
17 September 2015 06:32

reduce-reuse-recycle

Det där med att återvinna (recycle) är vi väldigt bra på i Sverigee. Inte minst i min kommun där man investerat stort i ett färgsorteringssystem som fått oss att ha färgglada påsar under diskbänken att sortera olika förpackningsmaterial i. Pås...

Läs mer Kommentera
16 September 2015 06:48
2

Konstig besvikelse

Vaknade väldigt glad i morse - jag hade drömt att jag var på jobbet och att vi hade ett möte och, konstigt nog, var det någon som samtidigt var inne på Blockets hemsida och hittade en vääääldigt rolig annons. Alla på jobbet skrattade glatt tillsammans.

...
Läs mer Kommentera
15 September 2015 06:51
4

Höstvandring

Jag skriver inte ofta om mitt jobb. Bloggen är mer mina privata tankar, och jobbar man med människor är det ibland svårt att veta vad man bör skriva så att ingen känner sig utlämnad.

Men jag har i alla fall förmånen att få göra många trevliga sak...

Läs mer Kommentera
14 September 2015 07:03
2

Måndag

Måndag igen -ny arbetsvecka och enligt kalendern ska jag ha halvtidsavstämining på fredag och väga och mäta mig. Men jag vet inte - den här perioden har inte direkt varit idealisk.

Jag rivstartade med mängder av jobb efter sommaren, blev alldeles slu...

Läs mer Kommentera
11 September 2015 06:57
3

Vardagsflyt

Jag letar vidare i min jakt på att sätta guldkant på tillvaron och hitta sådant som gör mig glad och fyller på mitt liv.

Kom av en slump på en ny "rutin" den här veckan; Dagar när min man jobbar på sin arbetsplats eller hos kund så sticker han iv...

Läs mer Kommentera
10 September 2015 06:57
2

Prosit!

Såå förkyld är jag nu!

Började må eländigt efter jobbet igår. Somnade och vaknade med lite feber och den eländiga känsla bara en förkylning kan ge.

Efter en alvedon, varm dusch och örtte somnade jag igen. Känns rätt okej idag - hoppas orken r...

Läs mer Kommentera
9 September 2015 07:02
1

Aptiless

Läste här på bloggen ett inlägg om någon som åt Aptiless, och eftersom jag med jämna mellanrum provar (och låter mig luras av) olika hälsokostkurer blev jag nyfiken. Jag läste lite på någon hälsokostsida och funderade på att slå till.

Frågade maken v...

Läs mer Kommentera
8 September 2015 06:57
3

Att fylla på livet

Det låter lätt i alla hälsotidninger när man läser om att rensa ut personer och aktiviteter som tar kraft och fylla på med det som ger energi. I mina negativa stunder känns det ändå inte som att man får välja - det finns massor av måsten och m...

Läs mer Kommentera
7 September 2015 07:15
1

Semestern slut

Kände för en vecka sedan att det blivit lite för mycket av allt - inte minst på jobbet. Jag kände mig sliten och bestämde mig för en veckas "semester" från alla krav.

Jag gick upp samma tid varje morgon men struntade högaktningfullt i alla vad heter...

Läs mer Kommentera
1 September 2015 06:57

Hinner inte

Det känns som om det är lite för mycket av allt just nu. Jag tar härmed en veckas semester från matdagbokens blogg.

ses!

Läs mer Kommentera