icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
14 augusti 2015 15:10
1

Varning! Gnälligt LCHF inlägg

 Nu ska jag strax göra helg och gå hem från jobbet. Men först tänkte jag använda er kära vänner som emotionell soptunna och gnälla av mig lite. Jag lovar; så fort jag gjort det här inlägget så ska jag skaka av mig det hela och njuta av det fina vädret...

Nåväl, då kör vi:

Vi ska ha en utbildningsdag på jobbet på måndag och chefen bjuder alla på lunch. Man blir tillsagd att tala om ifall man behöver någon särskild specialkost pga allergier. Och jag skickade över min lista med allt jag kan resp. inte kan äta. Listan har mitt namn som rubrik och under rubriken står i klartext att om jag får i mig fel mat så får jag magkramper och diaréer. Jag brukar använda den listan när någon undrar vad jag kan äta, smidigt med en förberedd lista tycker jag. (Jag har också en version med exempelrätter för den som helt saknar fantasi...wink)

Nåväl, igår pratade jag med den som var ansvarig för att samla in allas spec. kost och sa att om hon kunde ta reda på vad som skulle serveras så var det stor chans att hon inte behövde skicka min lista till konferenscentret alls - tex om det serveras kött, sås, sallad och potatis så kan jag ju bara avstå potatisen.

I morse möttes jag av personen redan vid cykelställen utanför jobbet, och då berättade hon hur en kollega (!) sagt att jag "väl äter LCHF precis som hon" och därför inte borde på någon speciell mat utan skylla mig själv.

Tack för det kollegan! Kanske du själv skulle kunna vara lite rakryggad och våga ställa krav på att få mat du själv vill ha istället för att trycka till mig. Trodde vi var kompisar....

Jag svarade i alla fall att visst åt jag LCHF som en bantningskur - MEN DET VAR 2009!!!!!

Sedan dess blev jag inte bara mindre utan också frisk, fått bra blodtryck, ordning på blodsockret och har tjänat in en förmögenhet till mig chef genom att aldrig vara sjuk.... Nu äter jag LCHF - så gott som varje dag - året runt och det är ingen jäkla kur, det är ett val.

Jag tog mig tex en bulle på semestern och var sjuk i två dagar...magont och ont i leder och huvud.

Vegetarianer brukar väl också ha VALT sin kostinriktning nån gång för länge sedan - och de får speciell kost.

Måste bara tillägga att jag saknar körkort och att konferensen hålls en bra bit utanför stan där det inte finns några alternativ.

Jag tänker ta matsäck med mig på måndag för säkerhets skull. Och som det känns nu så hopas jag nästan att det serveras något jag inte tål så att jag kan ta min väska och gå - då kanske chefen får frågan av någon om varför jag inte fick lunch som alla andra....

...men men å andra sidan hoppas jag väl också på kött, sås, sallad och potatis så att jag slipper känna mig utanför.

PS
Till och med min lilla mamma har efter stor tveksamhet nu accepterat läget och hade gulligt nog gjort rullar med ost och skinka till mig sist vi fikade. Gamla hundar...

Gillar

Kommentarer

  • 14 aug 2015 17:47

    Se fortsättning i nästa inlägg

Logga in för att skriva en kommentar.