icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
9 januari 2017 07:12
5

Vägt mig och lurig matlåda

Vägde mig i morse. Minus 0,9. Tjuvtittade i onsdags och då var det minus 2 kg. Men men men nu får jag sota för helgens dåliga val.

Fast jag känner mig ändå nöjd med att det var ett minusresultat, och nu satsar jag fullt ut på den kommande veckan.

Idag är första arbetsdag efter juluppehållet och jag, liksom många andra som jobbar med vård-skola-omsorg, har studiedag.

Idag börjar jag med matlåda. Egentligen skulle jag kunna ta ett kokt ägg, majonäs och ett par ost- och skinkrullar. Men tyvärr finns det alltid människor som inte försår sig på LCHF och som tycker att det är okej att lägga sig i vad andra vuxna har på sin tallrik.Själv brukar jag aldrig angripa vegetarianer eller viktväktare - tycker det är deras ensak vad de äter.

Främst får jag höra att jag dels äter för lite, eftersom folk i allmänhet inte förstår att näringstät mat inte tar så mycket plats, och dels att jag bara verkar äta kött och inte grönskaer. Jag älskar grönsaker....

Men men då får man vara lite lurig. Så idag tar jag med en fin glasburk, så där som man sett i många tidningar på sista tiden. På botten lägger jag lite spenatblad och groddar, eftersom det verkar vara väldigt viktigt för tyckarna med gröna livsmedel på andras tallrikar. Därefter ett lager ostkuber, lite strimlad smörgåsskinka och ett kokt ägg i klyftor.

Och så fröna. Jätteviktigt med frön! wink Idag blev det pumpakärnor eftersom det var det jag hade hemma. Annars brukar jag köpa en påse blandade frön att strö över när jag äter mat tillsammans med andra. Ser genast mer lagat ut.

Till detta en liten burk med en klick majonäs - för dagen kamoflerad med lite citronsaft och en dutt persilja.

Fånigt men tyvärr verkar dessa åtgärder vara nödvändiga.

Förr hade jag ibland med mig en hel ungsstekt kycklingfilé som jag bredde majonäs på och åt som smörgås. Superbra. Höll mig mätt sex timmar på en sådan filé.

Nu för tiden har jag dock lärt mig tt lägga filén på en bädd av gröna blad i en matlåda och strö lite frön ovanpå. Ingen reaktion längre....

I morgon äte jag ensam. Då blir det en köttfärsbiff som jag preppar hemma med en smörklick och ett par ostskivor. Bara att värma i mikron och äta. Snabbmat LCHF.

Gillar

Kommentarer

 • 9 jan 2017 09:30

  Låter supergott! Försök bortse från alla kommentarer, endast du kan bestämma hur din matlåda ser ut. ☺ 

 • 9 jan 2017 09:43
  Tita

  Visst är det konstigt att folk sitter och kollar vad vi har i våra lådor??? Jag fattar det inte skulle aldrig falla mig in!? 

  Du verkar ha superkoll på din egen låda och det låter väldigt gott!!

  Pepp!

 • 9 jan 2017 09:44
  gasten

  Grattis till minus! 

  Man ska inte bry sig om vad andra tycker, de vet inte så mycket omLCHf.

  Kämpa på du med din mat!

  Pepp pepp!  

 • 9 jan 2017 11:15
  ulla165

  Nej, man ska inte bry sig...

  02112342-4a39-4bf0-9ca0-52c3a40e9c7c.jpg

 • 9 jan 2017 18:06
  FrkM

  Jättefint resultat. Ett helt kilo så gott som! Var lika glad när de försvinner som när de kommer...

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

Logga in för att skriva en kommentar.