icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
19 augusti 2014 07:32
2

Träna hemma

I helgen hade vi besök av kompisar, god mat och mycket prat. Naturligtvis passade jag också på att prata träning med kompisen som både är kroppsbyggare och PT. Jag fick många goda råd om skivstänger (nästa grej jag önskar mig) och även maken är nu med på tåget. Lite på gott och ont då eftersom det hela gått från "handla på blocket" till "projekt skivstång" med fokus på olika stänger (skol resp. internationell) och vikter (med eller utan gummi).

Bra dock att vi ska åka över och prova lite i kompisens hemmagym så att vi får en uppfattning om vad vi ska satsa på. Förmodligen finns det även saker som jag kan låna hem och prova ett tag - ännu bättre.

Jämförde också erfarenheter med kompisen; Han är väldigt stor och muskulös och lyfter tungt men får ändå rynkade pannor när han berättar att han främst tränar hemma i sitt garage.

Själv tränar jag i vardagsrummet och har yogamatta, kettlebells, hantlar, gummisnoddar och framför allt kroppen som redskap. Cardio kör jag utomhus i form av promenader och jogging. Är det väldans ruskigt ute så har vi både crosstrainer och löpband i källaren.

Jag tränar mer, oftare och tyngre än de flesta på mitt jobb och (vågar jag påstå) får mer resultat; ändå ses det inte som "på riktigt" som med de kollegor som tränar på gym. (Och som ibland pratar mer om när de ska träna än faktiskt går iväg och tränar.)

Varför skulle det vara sämre att träna hemmavid?! Jag har noll i restid, styrketränar fem gånger i veckan och är både påläst och har proffshjälp...

Nu börjad det dock hända saker med min kropp. Jag har ju alltid vetat att musklerna finns där under dallret men nu när fettet börjat rinna av mig syns muskulösa armar och magen har fått konstiga streck som antyder att det finns muskler även där. smileyMuskler som är hemmabyggda!

 

Gillar

Kommentarer

  • 19 augusti 2014 07:56
    våffla55

    Perfekt att träna hemma. På med träningskläder och så är det bara att sätta igång. Slippa restid till gymmet och så slipper man så och köa vid vissa redskap. Nya rörelser mm gå det att hitta lätt på nätet i tidningar mm. Fortsätt på din linje yes.

  • 19 augusti 2014 11:19

    Vad duktig du är!

Logga in för att skriva en kommentar.