icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
24 March 2014 07:17
3

Trädgårdsjobb och våfflor

Vilken toppenhelg! Jag har främst ägnat mig åt två sysselsättningar - trädgårdsarbete och vila i soffan... Nu är trädgården städad och alla gamla perenner nedklippta. Löjtnantshjärta, tulpaner och rabarber börjar sticka upp ur jorden. Och så ogräsen förstås - snart har jag kirskål till en sallad... Tur att de är på ett begränsat område och att det går att stävja dem i tid... Om vädret håller i sig börjar vi med området för det nya växthuset nästa helg. Allt är klart i tankarna men som vanligt blir det tungt och jobbigt med grävande och bärande när man väl sätter i gång. Bra motion! I lördags sålde vi vår 25 meter långa ölandstokhäck som vi lagt ut på Blocket. En trevlig köpare kom med släpkärra och som avtalat grävde vi upp tillsammans. Nu ser det väldigt tomt och trist ut. Vi ska ta in offerter och se vad det kostar att få staketstolparna bortgrävda. Sedan blir det till att plantera ny häck - denna gång en tät hög. Mer ölandstok blir det dock på andra ställen framöver - jag är bla sugen på ett par rosablommande hybrider att ha i rabatten. I soffan blev det filmer och inspelade serier - och rätt som det var snarkade jag och sov en stund. Som vanligt blev det mer göra än äta, när vi är i trädgården. I fredags sallad från ICA (bra snabbmat), på lördagen plock av ost, salami mm och i går en uppvärmd stekrest med sås. I morgon är det Vår Fru Dagen, vilket med lite sluddrande uttal ska kunna bli Våffeldagen. Mitt bästa recept blir ca 3 st (mycket mättande!): 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 dl mandelmjöl 1 tsk bakpulver 0,5 msk fiberhusk Blanda och låt svälla ca 10 minuter innan gräddning. Serveras med vispad grädde och bär.

Kommentarer

 • 24 Mar 2014 07:46
  Tita
  Bra att få ett recept för igårkväll var sonens familj här och vi talade om våffeldagen men jag sa att det blir inga våfflor hos farmor iallafall. Men med det receptet kan det bli så ändå. Oj är du redan så klar i trädgården jag har inte ens börjat än. Ha det bra med allt jobb för det är ju roligt också.
 • 24 Mar 2014 16:30
  Aha kanske det blir en våffla ikväll ändå. Här har vi inte börjat i trädgården då vi har snö fortfarande men snart så. Våren är ju en underbar tid.
 • 24 Mar 2014 16:31
  Jo, det är jättehärligt. Ibland känns det som om jag varit ledig från jobbet en hel vecka när vi haft en riktig trädgårdshelg.

Logga in för att skriva en kommentar.