icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
4 augusti 2014 14:51
2

Tillbaka i vardagen igen

I dag började maken jobba igen efter semestern och på torsdag är det min tur. Känns helt OK att börja jobba igen. Jag har sällan varit så avkopplad som den här semestern (såg att jag tex inte varit inne på matdagboken sedan 27 juni...). Jag har knappt ens tränat utan bara varit - och framför allt känt mig lugn och inte alls rastlös i min ledighet.

För ett år sedan hade jag tappat tråden med LCHF, gått upp närmare 15 kilo och kände att jag ville ha en nystart. Det blev ett år med träningsutmaningar nystart för och LCHF-kost. (Började första gången 2009).

Om jag gått ner de där 15 kilona?! Vet inte! Jag slängde ut vågen i höstas och började helt lita på hur kläderna satt - men jag vet i alla fall att  jag är mindre nu än för ett år sedan och att förra sommarens solklänning sitter som en säck.

För mig som jobbar med utbildning är det lite av nyårskänsla nu vid skolstarten. Förra årets mål är avklarat och i år ska jag satsa på dels att göra hälsosamma val och dels att försöka skapa mindre delmål - jag är annars rätt bra på att dra i gång alldelse för stora projekt...

I dag börjar projektet "väcka kroppen", ett projekt på 14 dagar. Jag gich upp klockan sex i morse och promenerade och när jag kom hem tränade jag styrketräning. Det var enda chansen att lyckas - nu visar termometern 33 grader i skuggan....

Idag är det också ren LCHF som gäller. Mest har jag följt planen i sommar och i stort sett allt har gått på rutin. men det har blivit resturangmat och några glassar. Dags att slipa av ovanorna igen alltså!

Det känns bra att vara tillbaka.

Kommentarer

  • 4 aug 2014 15:18

    Väldigt hälsosamt att kasta ut vågen. Den är ju egentligen inte den ultimata måttstocken. Känner igen det där med dra igång med stora projekt. Gjort det tusen ggr och de har havererat varje gång. Jag har aldrig provat LCHF men jag kör GI. Kollar på vissa LCHF recept för inspo till middagar.

  • 4 aug 2014 16:45

    LCHF, Gi och atkins mfl är ju som bekant bara olika grenar på samma träd. Färre kolhydrater och mer riktig mat som man blir mätt och stark av.

Logga in för att skriva en kommentar.