icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
11 april 2014 07:00
1

Streckmetoden dag 3

Intressant hur en liten förändring kan få stora effekter. Här fick jag idén att registrera varje måltid med ett streck på ett papper för att få överblick över hur ofta jag egentligen äter - och så blir det en massa bieffekter som jag inte alls trott från början. Jag har tex börjat ifrågasätta alla mellanmål. Frukost, lunch och middag går på rutin - men resten då, är det alltid nödvändigt?! Under de tre dagar jag hållit på har varje mellis visat sig vara onödigt, och fullt möjligt att byta ut mot fettkaffe. Det har blivit tre måltider varje dag. En annan effekt har varit att jag känt efter mycket mer [FET]varför[/FET] jag vill äta. Igår var hela familjen trötta efter jobb och skola, kanske också för att vi visste att påsklovet bara var en dag borta... Vi år middagen framför TV:n och jag kände mig jättetrött. Jag bokstavligt talat välte omkull mig i soffan efter att jag ätit klart - och somnade. När jag vaknade en timme senare var TV:n avstängd och familjen skingrad. jag gick och la mig i sängen istället och sov till nio på kvällen. Efter en kort tur upp för att dricka vatten, borsta tänderna och prata med familjen somnade jag om och sov hela natten till klockan ringde i morse. Jag har sovit över elva timmar! ...och skulle kunna gå och lägga mig och somna om nu direkt - fast det ska jag inte... nu väntar sista arbetsdagen innan lovet. Men hellre än trött kväll med mycket sömn än att återfalla till att äta godis och snacks för att hålla mig vaken, glad, inte känna mig besviken osv Frukost: köttfärsbiff Lunch: Skolans påskbord Middag: Hamburgare med lök och bea

Kommentarer

  • 11 apr 2014 11:54
    Intressant med streckmetoden, ligger nog mycket i att det är de där små sakerna man stoppar i sig mellan målen som gör ganska stor skillnad. Kämpa på!

Logga in för att skriva en kommentar.