icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
7 September 2015 07:15
1

Semestern slut

Kände för en vecka sedan att det blivit lite för mycket av allt - inte minst på jobbet. Jag kände mig sliten och bestämde mig för en veckas "semester" från alla krav.

Jag gick upp samma tid varje morgon men struntade högaktningfullt i alla vad heter morgonpromenader och yoga. Istället blev det frukost på en gång och sedan sitta ihopkurad i kökssoffan med en kopp varmt örtte i vad som kändes som evigheter.

Cyklade till jobbet men fick skjuts någon dag när regnet öste ner.

Åt min vanliga kost till frukost - lunch- middag men i övrigt det som föll mig in. Det hann bli både en påse smågodis, choklad och till helgen Ben Jerrrys.

Knepet- för mig -med att ta ledig när livet blit för kravfyllt är att först ansöka om och bevilja mig själv ledighet. Och precis som på jobbet måste man ju i så fall ange för vilka dagar det gäller. Därefter berättar jag för min man att jag kommer att vara "ledig". Vi låter varandra göra som vi vill med kost och motion, men det är bra att ha någon att redovisa sina tankar för.

Dessutom är jag noga med att behålla mina vanor med frukost - lunch och middag. Och inte berätta för mycket för omgivningen. I helgen var vi på 50-års fest och jag tackade nej till både socker och stärkelse. Väl hemma tog jag lite glass.

Min erfarenhet är att det är svårt att bli tagen på allvar om jag håller på och hattar hit och dit och äter si ena gången och så andra. Lättare då att vara helt konsekvent utåt.

Nu är i alla fall min semestervecka över. I morse gjorde jag yoga och ikväll blir det styrketräning och en promenad.

Skönt att vara tillbaka - utvilad efter "semestern"....

Gillar

Kommentarer

  • 7 Sep 2015 09:46
    Fräknig

    Vad klokt, jag tog "semester" i slutet av februari och den tog inte slut förrän 1:a augusti... Ska börja tänka som du och sätta slutdatum för att slippa känna det dåliga samvetet samtidigt som jag får ett nytt startdatum för motionen igen.

Logga in för att skriva en kommentar.