Sått små frön
I det trista november vädret åkte vi en vända till återvinningen - bara för att tvinga oss själva att gå ut.
Väl hemma igen sådde jag små frön - bokstavligt talat. Jag fyllde pallkragarna brevid växthuset med såväl köpta perennfrön som sådana vi samlat in på tomten. Kul att experimentera och se om det kommer upp något i vår.
Sonen har nu fått frön till sin Mose Brinnande Buske i jorden - det har han drömt om i flera år. Ända sedan han läste om hur de eteriska ångorna från busken kan självantända varma sommardagar. Och så säger de att man inte kan få tonåringar intresserade av trädgård...
När fröna kom i jorden passade jag på att skörda mina jordärtsskockor. Det blev en handfull knölar som jag skalade, skivade och blandade med rapsolja, salt, peppar och chili. Härligt varma och ugnsbakade serverade jag dem med färdiggrillad kycklig (upphittade vid gårdagens frysstädning), parmesancreme och röd paprika. Tråkigare kan man ha det!
Gillar
Kommentarer
-
Åh, tack för tipset med jordärtsskockorna - jag har några liggande i kylen som jag filosoferade kring vad jag skulle göra med. :-)
-
Jordärtskockor är jättebra "potatis" om man äter LCHF - funkar som ugnsbakade, i gratäng eller i en slät soppa med en skvätt grädde i.
Logga in för att skriva en kommentar.