icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
13 augusti 2014 15:54
2

Sååå god mat i massor

Jag var på en konferensdag igår och de som behövde specialkost skulle mejla i förväg och berätta för arrangören. Jag valde att istället ringa och prata med kökschefen som stod för cateringen. Jag aktade mig noga för att säga LCHF - trots att jag ätit så här sedan 2009 har folk en tendens att förväxla det med någon sorts kortsiktig bantningskur.

Jag pratade istället om intolerans för långa stärkelsemolekyler och socker samt viss födoämnesallergi. Jag fick ett otroligt fint bemötande ochblev lovad egen mat.

Döm om min förvåning när jag möttes redan vid inskrivningen (med kaffe och macka) av en gigantisk tallrik med mitt namn på - fylld med skinka, ost och grönsaker. Jösses, jag hade ju nyss stoppt i mig ägg och bacon till frukost. Samtidigt blev jag varm om hjärtat av omtanken.

Till lunch fick jag en sallad med stekt quorn. Inte optimalt med quorn men samtidigt var dagen vegetarisk för alla deltagare så det var väl minst dåligt alternativ. Kollegorna  fick lasange där plattorna innehöll mjöl och fyllningen squash som jag är allergisk mot.

Ännu en gång tappade jag hakan när eftermiddagskaffet bars in med paj och vaniljsås - jag som brukar bli utan när det serveras kaka fick en stor skål med olik blandade färska bär.

Allt var sååå gott men säkert tre gånger så mycket mat som jag äter en vanlig dag. Kändes härligt att bli så ompysslad. När jag kom hem stod magen i fyra hörn!

Det enda tråkiga med dagen var att kompisen som just börjat med LCHF gjorde tyvärr misstaget att maila "LCHF" och fick tråkigt nog ett svar som gick ut på att hon fick "skylla sig själv"... Hon genomled dagen på lite sallads blad, gurka och tomat och kom hem vrålhungrig.

 

Kommentarer

  • 13 augusti 2014 21:08
    utter

    Åh, vad härligt att det gick så bra! :-)

  • 14 augusti 2014 14:52

    Tänk att du blir bemött på ett sätt om du säger: "intolerans för långa stärkelsemolekyler och socker samt viss födoämnesallergi" och LCHF ett annat. Roligt att du blev nöjd!

Logga in för att skriva en kommentar.