icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
5 augusti 2014 16:56

Rökigt här med

Naturligtvis har våra tankar gått till släktingar, vänner och bekanta under de dygn Västmanland brandhärjats. Vi har följt det hela lite på avstånd och vetat att bekantas sommarstuga låg illa till - men det var nog först i går vi förstod hur illa och omfattande det var.

Lyckligtvis har vi Mälaren mellan där vi bor och branden men vi är ändå inte mer än fem mil bort. Extra påtagligt blev det idag när brandröken rullade in över Mälaren och lade sig som en dimma över min hemstad. Maken som jobbar i Västerås och har haft rökiga dimslöjor utanför fönstret hela dagen. Och när TV direktsänder från Ramnäs och tidningarnas sajter visar blider på aska som regnar ner över Norberg. - att känna igen hus, vägar och platser i nyheterna gör det hela ännu mer obegripöigt. Det är inte någonstans långt bort utan här hemma det händer - just nu.

Vi har stängt fönstren och tagit in katterna. Det var inte populärt alls - katter följer inte med i nyhetsutvecklingen sas. smileyDessutom är Siri riktigt sur över att hon inte fick ta med en fin stor fet sork när hon kom in....crying Tur i oturen att det inte är riktigt så varmt idag som det var i går, fast jag ska nog inte klaga över att det känns kvavt med stängda fönster med tanke på hur andra har det just nu.

I morse var jag uppe med tuppen igen - promenerade en halvtimme och tränade styrketräning. Jag känner mig nöjd med att vara på banan igen.

 

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.