icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
28 september 2015 07:00
6

Riktig LCHF?

Läser i nyaste LCHFmagasinet och reflekterar över hur min helg varit. En i mitt tycke perfekt LCHF-helg.

En "riktig" LCHF-kost innebär kött, fisk, fågel eller och någon bra fettkälla (tex smör) och ev. lite grönsaker att garnera med. Undvik helst allt som har fler än fem ingredienser och ät främst sånt som knappast behöver innehållsförteckning alls. Ät så ett par gånger om dagen och du kommer att må toppen.

Men det funkar inte riktigt så för mig. I veckorna går det fint men till helgen vill jag ha flera signaler om att det inte är vardag - och en viktig signal är vad jag äter;

Fredag kväll: hemlagad pizza och Cola Zero. Cola är inte LCHF - oavsett om den är sötad med sötningsmedel eller vanligt socker.

Lördags brunch: Äggsmörgår på proteinbröd, kvarg , grönsaksjuice och te. Brödsubstitut hör naturligtvis inte heller hemma inom LCHF, kvarg är alldeles för magert avsett sitt låga kolhydratinnehåll.

Dessutom hade maken bakat en god kladdkaka till kaffet som både var Low Carb och High Fat - men knappast LCHF, den heller.

Söndag: Skinkrullar och te till frukost och en biffwok på kvällen. Lite nötter till TV-soffan. Tillbaka i LCHF igen.

Och min poäng med det här inlägget? Kanske bara det att jag tror att om jag ska kunna äta LCHF över lång tid (har hållit på sedan 2009) så är det nog nödvändigt för mig att äta annorlunda på helger - men därmed inte sagt att jag måste frångå Low Carb - det är bara inte LCHF.

 

Kommentarer

 • 28 sep 2015 08:14
  Bella50

  Low carb high fat.....alltså LCHF kör jag , även om jag äter en del grönsaker varje dag....men dessa kh är bra kh. Så tänker jag i alla fall.

  Vad ska jag annars kalla " min modell" ?

 • 28 sep 2015 08:10
  Tita

  Jag brukar kalla det en moderat LCHF kostwink

  Fast den gav mig viktuppgång den här veckan så det är ingen bra lösning!frown

  Pepp på dig Low Carb är en bra lösning!!!

 • 28 sep 2015 07:36

  Det beror hur man deifinerar LCHFsmiley. Du har troligen ätit färre kolhydrater och mer fett än "kostcirkel" och då kan det nog klassas som LCHF. Däremot kanske det inte är strikt LCHF. Det viktiga är hur du mår och att du har hittat något som fungerar i längden.
   

 • 28 sep 2015 10:02
  aregnisw

  Jag försöker äta strikt Lchf men vissa dagar blir det mera bara Lchf för då blir det lite mer proteiner men kolhydrater blir det inte alls många per dag. 

 • 28 sep 2015 10:22
  viljans

  Så länge du håller dig till dina uppsatta mål och mår bra så gör du ju det som känns bäst för just dig. Känner igen det där med känslan som kommer med helgen, för mig får det räcka med lite nötter, tar jag nåt litet av det enligt mig förbjudna är det kört! Massa pepp till dig!:)

 • 29 sep 2015 11:48
  Theno08

  Det kan nog vara en poäng i att äta "riktig" LCHF en tid medan du viktminskar. För mig har det gjort stooor skillnad att skippa LCHF-göttet som jag alltid unnat mig på helgerna. Går ju plötsligt ner i vikt ;D Sen festade jag till det en helg, men fortfarande LCHF-godkänt - och då var viktnedgången pajad den veckan eftersom jag samlade på mig massa vätska.

Logga in för att skriva en kommentar.