icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
4 mars 2015 07:01
3

Rehabiliteringsplan

För tre år sedan när min son var allvarligt sjuk och jag for som en skållad råtta mellan hem, sjukvård och arbete mådde jag för eländigt. Då violle jag har hjälp av företagshälsan. Jag fick NEJ av min chef!

Nu när jag mår toppen och är starkare och friskare än någonsin så kommer (nya) chefen och berättar att hon är skyldig att upprätta en rehabiliteringsplan på mig. För att jag är så mycket sjuk...???

När vi tittade på det hela så har jag varit sjuk två gånger det senaste året men båda gångerna var det ett lov mitt i "sjukdomen". Jag låg sjuk både hela höstlovet och hela sportlovet men som alla andra lärare så friskanmälde jag mig dagen före lovet - man vill ju inte ha avdrag på din lön på en ledig dag och dessutom hoppas man alltid att man ska vara frisk efter lovet.

Först blev jag väldigt ledsen och arg men när jag roddade lite i mina känslor insåg jag att det mest var ilska över att inte vara betrodd. Och min chef tor på mig - hon fattar inte heller till vilken nytta hon ska skriva en rehabiliteringsplan för att jag haft influensan... Svårt för henne att göra något åt.....

Igår åt jag:

 • ägg, stekfläsk och te
 • köttfärsbiff med grönsaker
 • chiapudding
 • hemburgare med bacon och sparris

 

Kommentarer

 • 4 mars 2015 07:34
  ImmaAmmi

  Inte kul när man inte får hjälp när man behöver det och sedan när det inte längre behövs, då blir man påtvingad detta... noangrysad

   

  Desto bättre att du inte lät känslorna påverka dina kostval igår!yeslaugh

 • 4 mars 2015 08:02
  gittan52

  Är du säker på att det var en rehab-plan och inte rehab-utredning? En rehab-plan är, så vitt jag vet, en plan för att hjälpa en arbetstagare att återgå i tjänst efter längre tids sjudskrivning.

  Arbetsgivaren är skyldig att göra en ”utredning” när man varit sjukanmäld X dagar/perioder på en 6 månaders period (tror jag att det är).
  Förskolans föreståndare hade ett snack med mig, och flera kollegor förra våren för att utreda vad vi hade för åkommor. 
  Syftet är ju att eventuellt upprätta en rehabilteringsplan om så behövs, eller kanske justera arbetschema, rutiner etc.

  I mitt fall var det förkylningar och magsjuka som de små barnen glatt delat med sig till mig, så det blev en liten anteckning om det och så var saken ur världen.

  Personligen tycker jag det är mycket bra med dessa ”uppföljningar” för det kan ju vara helt andra orsaker som ligger bakom frånvaron, ryggproblem, vuxenmobbing, dålig arbetsmiljö etc och arbetsgivaren har ett ansvar att i så fall vidta åtgärder. Om detta sedan följs är det väl lite si och så med.

  Men jag tycker du ska vara glad över att du nu har en chef som tar ansvar över sin personals hälsa och välmående på jobbet. Härligt också att du mår så bra nu!

 • 4 mars 2015 13:43

  Till Gittan52; det var en klok kommentar. Vissta är det bra att rutiner för frånvaro finns. Men ibland bär känslorna iväg med mig. Fast jag jobbar på att inte låta det påverka min kost.

Logga in för att skriva en kommentar.