icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
20 augusti 2014 07:29

Promenad före frukost

Jag tillhör de människor som vill läsa när jag ska lära mig något. Och när det gäller träning har jag alltid varit extra intresserad av att läsa om maratonlöpare, kroppsbyggare och elitidrottare. Det är kanske som mest spännande att läsa, tex i en träningstidning, om hur en typisk vecka ser ut för en sådan person - men kost och träning.

När det gäller kroppsbyggare har jag förstått att de ofta lägger upp sin träning i 12 veckors perioder. Perioder med mycker näring (mycket mat) och tung träning för att öka i massa och perioder av deff när fettet ska bort och de nybyggda stora musklerna fram.

I de flesta av dessa reportage anges att man gå promenad före frukost när man deffar, något som jag tidigare inte riktigt fått till i logistiken. Jag har kört styrka och smidighet, ätit frukost och sedan promenerat till jobbet och tänkt att det kan väl inte vara så stor skillnad om promenaden kommer före eller efter maten.

Nu har jag promenerat före frukost i två och en halv vecka - i ganska makligt tempo och ca en halvtimme varje vardag. Och jag ser med blotta ögat att kroppen ser annorlunda ut! Det är en jätteskillnad.

Tydligen ska det bero på att kroppens depåer är helt tömda när man stiger upp på morgonen och att kroppen därför sätter igång och förbrukar lagrat fett. Teoretiskt i alla fall.

Dessutom har det hänt något annat (hormoniellt?) för för första gången någonsin vill jag inte ha något att äta efter middagen på kvällen framför TVn. Kvällsmålen är helt tillåtna - men jag har inte varit sugen. Känns hur konstigt som helst...

Tog mig bara 43 år att räkna ut detta - och så tror man at man känner sig själv bäst...wink

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.