icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
7 november 2015 12:30
2

Pinocciotårta

Idag kommer småkusinerna på besök för att fira sin stora kusin som blivit 17 år. Då duger det bara med farmors tårta - eller som den egentligen heter Pinocciotårta.

Den funkar jättebra bra göra rakt av från klasiska boken Sju sorters kakor. Jag byter sockret mot halva mängden sötningsmedel och vetemjöl mot mandelmjöl. Jo, sen måste vi även ha laktosfri grädde och laktosfritt smör för kusinerna skull.

Med andra ord en helt modern tårta utan gluten, socker och laktos!

Dagen till ära kommer tårtan att fyllas med blåbär som mina föräldrar varit iväg och plockat under en hösthelg i husvagnen.

Gillar

Kommentarer

 • 7 nov 2015 20:00
  Donnina

  Ja Pinnochiotårta är smarrigt! Vi brukar göra en eller flera, dela dem en gång till, om du förstår vad jag menar, lägga dem på en planka och binda ihop översta lagret med grädde mm så den ser hel ut, och så kallar vi den för "Metertårta". En gång gjorde vi en på ett 60-årskalas som var 3 meter lång, den gjorde succé när den bars in med 60 små tända ljus i lång rad! laugh 

  Hoppas det var ett roligt födelsedagskalas med alla kusinerna! smiley

 • 7 nov 2015 20:58
  gasten

  Tårtan ser väldigt god ut, den får jag prova att göra någon gång och att man kan göra den utan socker och vetemjöl är ju toppen. Ha en fortsatt trevlig helg !

Logga in för att skriva en kommentar.