icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
12 juni 2014 10:32
4

Ortopedens besked

Igår fick jag bra och dåliga besked av ortopeden. Som tur var äe det dåliga beskedet bara på kort sikt - ovch det bra på lång sikt.

Jag har, som jag trodde, en inflamation i ett senfärste i hålfoten; så nu får jag varken promenera, springa eller dans på två veckor. Jag ska massera och värma upp foten innan jag går upp på morgonen, äta antiinflammatorisk medicin och helst inte gå alls.

Jag är sååå dålig på att sitta still. En dag går bra men sen vill jag upp och röra mig igen. Dessutom är det besvärligt att ha ont just i en fot - det går ju inte att sluta gå helt och hållet.

På lång sikt var det bra besked. Jag ska få (köpa dyrt..) nya inlägg till skorna och hoppas att de blir bra. Inläggen blir klara redan måndag efter midsommar så det kändes också bra, att jag inte behöver vänta så länge.

På mina gamla inlägg är det ena tjockare än det andra eftersom man upptäckte (för nio år sedan!) att mitt ena ben var lite kortare. men igår kunde ortopeden inte se någon skillnad alls! Hon hämtade till och med ett speciellt vattenpass och mätte mina höfter. Ingen skillnad.

Nu är jag inte så lite mallig _ alla min år av envis styrketräning och yoga före frukost har gett ett mätbart resultat!!!! Mina ben är lika långa igen.

Låter konstigt men oftast är skillnaden muskulär och beror tex på att vi bär våra småbarn mest på den ena sidan av kroppen - den sidan vi inte vispar vällingen med, om ni förstår hur jag menar.smiley

Det har blivit en del stressätande och glass på sita tiden men i morse tog jag en äggmjölk med lite hallon i och till lunch idag blir det matlåda. jag har lite lösa planer på att göra någon sorts detox med början i morgon när det är min första semesterdag.

Kommentarer

 • 12 jun 2014 11:46

  Bra jobbat med benen! Det ska du vara stolt över!

  Är det plantarfasciit du råkat ut för? (populärt, men felaktigt, kallat hälsporre)

 • 12 jun 2014 13:47

  Jo, plantarfasciit - och förmodligen mer eller mindre självförvållat eftersom jag gått alldles för minga mil på mina gamla inlägg. Kanske är det dags att införa besiktning för människor, precis som för fordon?!wink

 • 12 jun 2014 13:49

  Anade det, då kanske du vill läsa den här sidan: http://halsporre.com/egenvard-vid-halsporre/

  Det finns ju en del man kan göra själv också! Hoppas du blir frisk snabbt!

 • 12 jun 2014 15:59

  Tack för tipset - det var bra läsning. Övningarna har jag skrivit ut och tar med på semestern.

Logga in för att skriva en kommentar.