icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
26 March 2014 07:09
4

Önskar mellisförslag

I söndags åt vi fläskstek och fick mycket rester. Jag har så det räcker till frukost hela veckan. Ett par skivor stek, lite smör , några ostskivor och så in i mikron en stund. Serveras med örtte och vatten. Lunchen funkar bra med skolmatsalens salladsbord och en proteinkälla. Men det blir för lite fett - trots att jag tar kokosfett i kaffet så kan jag ibland känns mig hungrig mina längsta arbetsdagar. Jag har testat med att ta med kokt ägg, avokado, burkar med keso mm men det mesta blir lite kladdigt och omständligt. Särskilt som det inte är alla dagar jag vill ha mellis och då är ofta avokadon (eller vad jag nu hade) förstörd när den kommer hem igen ouppäten och får slängas. Det känns ju onödigt att slänga mat. Nu testar jag att ha med proteinbars i väskan. De håller sig länge och kan ligga kvar till veckan efter om jag inte vill äta dem. Alla bars, såväl för viktnedgång som för träning, innehåller mängder av ingredienser och tillsatser. Vissa sorter har mer socker än vad en banan har! Nu har jag hittat en accepterbar sort på Gymgrossisten, helt ok smak och kolhydratinnehåller är ok men ändå i högsta laget. Är det någon som har förslag på mellisar med få kolhydrater, gärna mycket fett och som håller sig en längre tid i väskan?! Nötter går tyvärr bort, eftersom jag jobbar i offentlig miljö.

Kommentarer

 • 26 Mar 2014 07:31
  Kokta ägg är ju bra (ser att du tycker det är kladdigt, men om du har dem i en burk funkar det ju).Vet att många bär runt på små babybel ostar :) Du skulle även kunna baka matmuffins och ta med http://sockertjocken.se/lchf-matmuffins/
 • 26 Mar 2014 10:47
  Skulle kanske kunna ha en burk fröknäcke eller annan lchf-knäcke på kontoret/ i väskan? Babybell-ostar, ölkorv, beefjerky, makrill i tomatsås.Om du har tillgång till kyl så kan kan det vara väldigt mättande med hemmagjord räksallad på fröknäcke, mascarpone eller fet yoghurt med osockrade bär.
 • 27 Mar 2014 07:10
  Tack, för alla förslag! Ni är verkligen jättebra cyberkompisar allihop. Lösningen är nog att fylla på i mitt skåp på jobbet där jag redan nu har kaffe, te och några pyttesmå mörka chokladbitar som ligger och väntar på de dagar livet är pest. Jag har fyllt på med dem sedan jag förra veckan åt en jättestor havreboll som såldes i personalrummet och sedan fick magknip... Ska prova att baka frökexen i helgen.
 • 29 Mar 2014 16:47
  jag har hallon i frysen turkisk yoghurt i kylen å en påse valnötter. mumsigt att blanda till mellis. gärna lite vaniljpulver i.

Logga in för att skriva en kommentar.