icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
8 juni 2015 06:55

Nya träningsprojektet sjösatt

Under våren har jag tränat styrka enligt klassiskt byggarprogram med en muskelgrupp per dag. tunga vikter och färre repetitioner. Jag vill bli starkare - och fick då rådet att istället satsa på Basövningar. Efter lite googlande förstod jag vad som menades och börlade göra upp planer för sommarens träning.

Jag gillar ju listor och rutor att kryssa för i så, så det blev ett enkelt program på ett Excellark. Ett upplägg över tre dagar där första dagen är löpning, den andra styrketräning och den tredje aktiv vila.

För löpningen har jag listat olika rundor och tekniker som intervallträning, kortare rundor att bara jogga för att det känns skönt och långa stråk att vandra.

Styrketräningen blev basövningar delade i två olika program. ett push och ett pull.

I lördags joggade jag en kortare runda som start och igår tog jag tag i det första styrkeprogrammet. Det hela var över ganska fort men när jag senare på kvällen skulle lösa korsord darrade pennan.... :-)

Nu ska jag ägna den här veckan åt att göra en perfekt LCHF-vecka. Den senaste månaden har innehållit lite för många utsvävningar åt olika håll. Förberedde mig igår genom att steka köttfärsbiffar - frukosten idag blev en köttfärsbiff värmd i mikron med ost och smör, en kopp te och vatten smaksatt med lite grönsaksjuice.

I "matlådan" finns ett kokt ägg, ett par finncrisp med ost och en termosmugg med Mighty Greens, buljong, ingefära och kokosfett - bara att slå på kokande vatten med andra ord.

Tre arbetsdagar till semestern...så dagens aktiva vila blir cykeltur till jobbet och ogräsrensning i kväll.

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.