icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
12 augusti 2016 09:23
3

Ny förlovningsring

Det har varit en intensiv vecka och idag var jag trött redan när jag steg upp. Sitter nu vid datorn med en kopp kaffe och försöker se upptagen ut.

Ska nog jobb in lunchen och sluta tidigare. Lunch på stan med sonen är det tänkt.

Och så ska jag hämta ut min nya förlovningsring idag. Tappade min fina ring i våras (förlovade mig 2008) och efter mycket letande har jag nu fått ge upp hoppet om att hitta den igen.

Min vigselring är arvegods från farfars föräldrar så det kändes lite bra att ta ärvt guld från min mormors föräldrar och smälta ner. Tyvärr visade det sig att mormors smycken bara hade syntetiska stenar - jag tänkte använda dessa ändå men guldsmeden sa att de skulle ha för dålig hållbarhet. Så nu blir det några nya små små stenar och ärvt guld.

Det är väl fånigt men jag har känt mig naken utan mina ringar på jobbet. Ska bli skönt att få den nya idag.

Gillar

Kommentarer

 • 12 aug 2016 15:16
  52Stinas

  Jag slutade succesivt att använda smycken för många år sedan medan jag fortfarande jobbade. Plockade undan lite i taget. Numeera är det enda jag har på mig varje dag mitt aktivitetsarmband. Har i te använt klocka på många år, finns ju i mobilen. Och nu även  i armbandet. De enda smycken jag har hemma nu ( de andra är i bankfack) är det set jag köpte på Irland. En stel armring och ett hårspänne ( som tyvärr är lite för tungt) med keltiska symboler på. 

   

 • 12 aug 2016 15:17
  52Stinas

  Roligt att du kan använda arvegods till det nya. Minnen..

 • 12 aug 2016 16:19
  gittan52

  Förstår din känsla av nakenhet utan ringarna.

  Mitt största mål, men viktminskningen, har varit (och är nog fortfarande) att ”komma i” mina förlovnings- och vigselringar igen. Men förmodligen blir det inte så, hur mycket jag än går ner eftersom fingerlederna börjar bli lite angripna av artros.

  Men några av de ringar jag ärvt efter min mamma går faktiskt på och någon av dem brukar jag ta på om vi är bortbjudna eller har lite festligt här hemma.

  Härligt att du kan känna dig påklädd igen.  wink

Logga in för att skriva en kommentar.