icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
13 april 2015 06:54
2

Nötfrukost och morgonpromenader

Jag började morgonen med att ställa in dagens planerade morgonpromenad - den första i raden... Nu var det inte så illa som det låter - morgonen har ägnats åt att göra kycklingsallad, koka fettkaffe och packa ryggsäcken. Idag ska vi vara ute med eleverna hela dagen och jag kommer att promenera bra mycket längre än en normal morgonpromenad innan arbetsdagen är slut.

Nu har jag ätit 50g blandade nötter med 25g smör i små tärningar i två veckors tid till frukost. Magen mår fint och efter en frukost vid sextiden på morgonen är jag mätt fram till två en ledig dag, då tar jag lite plock (kanske ägg, ost eller salami) och en fettkaffe. Middagen blir vid halv sju och sedan är jag mätt hela kvällen. På vardagar äter jag lunch tidigare, men eftersom det är i en matsal där man kan lägga på själv, blir det som ett litet mellis som gör att jag står mig hela dagen fram till middagen - utan otäcka blodsockerdippar runt trekaffet.

Jag känner knappt igen mig själv på kvällarna nu när jag mest av allt bara vill ha en slät kopp ingefärste och inget annat. Märklig känsla!

Annars har jag funderat mycket på hur jag kan göra små finjusteringar av LCHF. Det verkar som om jag reagerar mer än jag förstått på sötningsmedel. Magen blir alldeles uppblåst. Till vardags dricker jag vatten, och är nöjd med det, men till helgen vill jag ibland ha smaksatt dryck. Både förra helgen och den här har jag köpt hem ekologisk juice och blandat ca 0,5 dl juice med 5 dl vatten. Det har gett en dryck med ca 5 g kolhydrater. Morgonens nötter ger strax under 5g även de så totalt hamnar jag en bit under 20g per dag, dvs ganska lagom för mig.

I går kväll åt vi biff med bea och till det gjorde jag en paj på Kirskål - varför inte passa på när man har salladen i rabatten...wink

Jaha, nu kvittrar fåglarna utanför fönstret och det börjar bli dags att cykla till jobbet. Jag hoppas på en solig vårdag idag.

Gillar

Kommentarer

  • 13 apr 2015 07:03

    Verkligen intressant hur du har hittat din egen rytm i LCHF. Bra gjort! Hur har vågen visat.. ?

  • 13 apr 2015 07:42

    Jag gick upp ett kilo när jag började med tung styrketräning men rasade tre kilo efter påsk - så nu står det väl still ett tag kan jag tänka.

Logga in för att skriva en kommentar.