icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
18 januari 2017 07:05

Mycket mat igår

Två roliga/knäppa saker hände igår. Först tyckte jag att jag var så himla smart som tog den halva burken creme fraiche i kylen och blandade med ett par matskedar grädde, blåbär och vanilj och så lite kokoschips ovanpå till frukost. Smaskens! och riktigt klimatsmart, stolt känsla. Men när jag lagom ätit sista skeden och nöjt konstaterat att här tar vi hand om våra rester.... så mindes jag att hela anledningen till att det var creme fraiche kvar var ju att den skulle ha används i morgondagens kycklinggratäng....

...och sedan på eftermiddagens jobbmöte med tillhörande fika dukade jag upp med ägg och mina skinkrullar. inga bullar eller godis till mig inte! Nöjd känsla.Knackar ägget i bordet på en servett för att börja skala. Upptäcker illa kvickt att något är fel - RÅTT ÄGG - lyckas rädda situationen genom att springa till papperskorgen och slänga hela klabbet. Oj, vad snabb man kan bli när det gäller...

Jag åt mycket igår. Vet inte riktigt varför. Kanske beror det på att jag åt både blåbär och rotsakaer och därmed skulle ha triggad igång nåt sötsug - men det känns inte riktigt som jag.

Kanske beror det på att jag vaknade med lite feber, en begynnande förkylning, och kände mig eländig. Tyckte synd om mig själv som fick lov att gå till jobbetwinkKanske var det tröstmat?!

Eller så var det hormoner - tror att jag är i cykeln på det ställe där jag brukar bli hungrig. Vaknade  i morse och kände mig svullen och uppblåst. Markerade i min matdagbok (ett block i köket) med ett G för gasig.cheeky

Men såg samtidigt att jag inte skrivit O för ont i magen på en vecka!!!!!yes

Så nu får jag bita ihop och tro stenhårt att jag är på rätt väg. Kanske också borde sluta överanalysera och bara köra på.

igår åt jag:

  • creme fraich med blåbär
  • broccolisoppa med oststavar
  • ost- och skinkrullar till mellis
  • falu med rotsakspytt
  • ...och sent på kbällen två LCHFbröd med ost och en kopp te ONÖDIGT!

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.