icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
15 March 2014 20:30
2

Meny för sex veckor

Vilken effektiv lördag det blev - om man summerar så här i efterhand! Sedan igår eftermiddag har jag sovit sammanlagt 14 timmar! Så det kanske inte var helt otippat att jag skulle känna mig pigg och utvilad när jag väl steg upp. Vi började lördagen med frukost i soffan framför TVn hela familjen. Spelar mindre roll vad vi ser - bara alla sitter där. Tvn är verkligen vår familjs lägereld. Vid tolvtiden gick vi ut och började klippa ner döda perenner, gallra ur buskar och njuta av det soliga vädret. Men först satte jag på en maskin tvätt medan maken städade köket. Vi kunde som vanligt inte låta bli att planera och designa trädgården när vi stod där och klippte. Så här års ser man ju alla strukturer så tydligt i rabatterna. Det blev ett pass på fyra timmar i trädgården, med fikat inräknat. Efter hamburgare serverade med stekt lök, sparris, bacon och dressing blev det soffan en stund igen innan vi åkte och veckohandlade. Härom veckan blev jag så trött på att aldrig få några förslag på mat från familjen när det är dags att göra meny och veckohandla. Det har alltid varit så - lite bättre blev det när vi skaffade en whiteboard i köket och familjen kunde skriva upp matidéer när de dök upp i huvudet, men fortfarande kommer det sn på mig att göra meny. Till slut tröttnade jag alltså och tog nu i veckan och gjorde en sexveckors meny för LCHF. Så idag när det var dags att skriva nota tittade jag först om vi hade något kvar i frysen som borde ätas upp och fyllde sedan på med min meny. Ha! Jätteskönt att slippa tänka, bara göra. Nu ska vi ha lite mys med nötter, ölkorv i bitar och ostchips.

Gillar

Kommentarer

  • 16 Mar 2014 08:47
    Man måste planera när man äter LCHF.
  • 17 Mar 2014 06:46
    Absolut, men ibland är det stopp i hjärnan när det är planeringsdags...

Logga in för att skriva en kommentar.