icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
28 January 2015 06:59
2

Meditation i grupp 2

...det var jättehärligt! Efteråt var jag så pigg och glad och i natt sov jag som en stock. Vaknade tidigt och känner mig utvilad, klar i knoppen.

Men kanske ska jag ta det från början;

Vi träffades och prästen pratade lite om hur det hela skulle gå till. Man sitter på en liten pall i en kvart och mediterar, så rester sig hela gruppen och går ett varv och så sitter man en kvart till.

I huvudet, och själen antar jag, gick det bra. Bortsett från några små bortsprugna funderingar om vart man ska parkera sin cykel om jag skulle vilja cykla till kyrkan så kunde jag vara stilla i nuet.

Kroppsligen var det värre! Jag fick sjukt ont i en fot (prästen trodde efteråt att jag eventuellt ska prova en lägre pall nästa gång) och när det var dags att resa sig och gå runt fick jag ta stöd i en stol (kände mig som mr Bean) och sedan var det bara att inse att foten var helt väck. Satte mig på stolen medans de andra gick varvet och blev kvar där under andra halvan av meditationen.

Hittade ändå tillbaka in i lugnet igen och mådde som sagt prima.

Under veckan som kommer ska jag dels öva vidare på att meditera hemma dels lägga till i min morgonyoga att sitta på knä så att jag får öva mina muskler och senor.

Nästa vecka slutar jag tidigare och då hinner jag till kyrkan till mässan. Tänker prova och se om det fungerar som nervarvning, den här gången gick jag direkt från jobbet till meditationen. Kanske är det bra att landa i mellan tänker jag.

Nu är det en ny dag och dags att gå med eleverna på friluftsdag. I matsäcken finns kycklingsallad, chiapudding och några av makens LCHF chokladbollar - i kväll blir det trädgårdsamatörer och prat om fröer och förökning.

Gillar

Kommentarer

  • 28 Jan 2015 11:48

    Att meditera skapar lugn och ro i både kropp själ. Min läkare rekommenderade mig faktiskt detta mot både förhöjt blodtryck och dålig sömn. så du har rätt, det ger effekt. Att försjunka i tankar om fröer och plantering känns också som en sorts meditation så här års, när det är kallt ruggigt ute.

  • 29 Jan 2015 06:42

    ...men snart är vi där - när de första knoparna tittar upp....

Logga in för att skriva en kommentar.