icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
24 november 2014 07:02
2

Mat och marklyft

Helgen började lite trevande. Under veckan har det inte varit några problem att hålla mitt löfte om att inte fuska med kosten så länge maken kämpar för att gå ner i vikt. Men fredagar efter jobbet har varit min frizon under några veckor. Svänga förbi ICA på hemvägen och sedan fika med sonen.

Det blev ett besök på ICA som vanligt men sonens godis och läsk blev för mig en påse nötter. Vi "fikade" i soffan som vanligt - bara med annat innehåll.

Fredag kväll åt vi biff med bea - hela familjens snabbmatsfavorit - och sedan bakade vi kladdkaka LCHF.

I lördags hann vi lagom plocka undan, handla och slänga in en tvätt innnan vi fick besök av kompisar. Vi fikade först med kladdkaka och hallongrädde och lagade senare kött, sallad och tillbehör - samt potatisgratäng till de som ville ha.

Det blev mycket prat och skratt men också tid för en lektion i marklyft. Jättekul - nu ska jag vässa tekniken med låga vikt till en början. Inte alldeles lätt men en kick för hjärnan att få prova något nytt. Känner mig lyckligt lottad som har en kompis med så användbara kunskaper och vilja att dela med sig.

I går åt vi "rester", stekte upp hamburgare och åt med lördagens sallad och lite bacon. Känns som om vi inte gjort annat än ätit hela helgen...

NU ska jag surfa runt lite och leta efter en present till maken innan jobbet (vi firar 10 år om två veckor).

 


 

Gillar

Kommentarer

  • 24 nov 2014 09:36
    calice
    Kladdkaka LCHF lät spännande, kan man få recept?:)
  • 25 nov 2014 06:47

    Jag kan skriva receptet i mitt nästa inlägg. Rubrik: Äggmuffins.

Logga in för att skriva en kommentar.