icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
20 januari 2017 07:05
7

Ledset inlägg - hoppa över om du vill...

Det har blivit ett allvarligt fel i min sins vårdkontakter. Han har precis blivit myndig och skulle remitteras till en mottagning för vuxna. Det har han i och för sig blivit - men till helt fel ställe!!!

Idag får jag sitta och ringa runt. Till barnmottagningen - för det var där det senast blev rätt. Till den felaktiga avdelningen - vågar inte bara avboka, då faller han väl ur alla köer.  Och så till den avdelning har skulle ha remitterats till.

Puh!

Luften gick helt ur mig igår. Blev så himla ledsen. Alla år jag kämpat för att sonen skulle få rätt hjälp, och nu när det går så bra och rullar på så klantar sig landstinget så här!

Till på köpet har avdelningen han remitterats till skickat med en lång lista på prover de vill att ha ska lämna! Drogtest! Han har aldrig haft drogproblematik - och inte jag heller för den delen...

Men om han nu fått kallelse till rätt mottagning, låtsas vi, skickar man i så fall uppmaning om drogtest till en ung människa som man aldrig träffat??? Undrar om den mottagningen får besök av någon av de patienter som verkligen skulle behöva gå där ?!

Min son har en ovanlig form av epilepsi, mår bra, klarar skolan bra, har nu rätt medicin i rätt mängd. Vi skulle få remiss till Neurologen och blev lovade den jättebra läkaren som jag själv behandlats av tidigare. Jag har varit ängslig. Viktigt att det blir en bra övergång till vuxenlivet. Men i övrigt behöver han bara någon som kolla blodvärden, skriver ut recept och låter honom ta studenten i fred utan några käcka idéer om att testa att ändra medicineringen. Inte nu!

Förlåt, men jag behövde bara skriva av mig.

Hoppas ni får en fin helg. Själv ska jag till folkhögskolan för nästa träff på min härliga kurs i morgon. Det här får bara bli ett litet gupp på vägen, inget annat.

Kommentarer

 • 20 jan 2017 07:06
  FrkM

  *KRAM*

  Det kommer lösa sig även om vägen nu blev krokig. Hoppas din fredag blir betydligt bättre. 

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 20 jan 2017 07:14

  Hoppas det reder ut sig. Pepp, pepp! 

 • 20 jan 2017 07:26
  paloma

  Vad tråkigt, det är alltid jobbigt när det handlar om barnen.

  Förhoppningsvis hamnar din son på rätt avdelning, och får rätt hjälp.

  Önskar dig också en bra helgsmiley

 • 20 jan 2017 07:37
  Ankan123

  Hej det där med drogtest kan ju låta väldigt dramatiskt men egentligen är det inte så märkvärdigt. Det är ju helt enkelt för att alla som kommer in för utredning skall vara på samma nivå.
  Det vore ju sorgligt om någon med drogproblem tar upp en plats som någon utan kunde fått istället.
  Finns det en drogproblematik så får man ju börja med den och då är det antagligen en annan avdelning som skall göra det.

  Min man jobbar med drogprevention så genom honom har jag lärt mig att effekterna av THC (aktiv substans i Hasch och Marijuana mfl) sitter kvar i kroppen i flera veckor. Brukaren känner inget av det här men tester har visat att t.ex. reaktionsförmågan är kraftigt nedsatt i flera veckor efter ett rus.

  Att bara fråga någon om de har drogproblem eller om de använt droger skulle resultera i att många som faktiskt rökt skulle säga nej (för de tycker det var "så länge sedan) men testerna som görs på mottagningen skulle fortfarande påverkas. Sedan är det ju många som aldrig skulle erkänna att det använder droger oavsett.

  Bli inte ledsen för drogtesten. Se det istället som ett bra intstrument för mottagningen att försäkra sig om att de lägger sin tid på de som verkligen skall ha den (din son t.ex.) och inte på de med drogproblem.

  Vänliga hälsningar
  Ankan

  Senast uppdaterad 20 jan 2017 07:39

 • 20 jan 2017 10:09
  marre64

  Drogtester kräver de i stort sett alltid om det är en psyk kontakt som efterfrågas. Men är det för EPn kontakten gäller kan det också vara relevant med drogtester, då droger kan ge EP. Men tolkar det som om han haft EP sedan han var liten, så det låter ju inte som en trolig orsak  

  Tänk inte så mycket på vilka tester de vill ha. Har man inte använt droger så spelar det ju ingen roll. 

  Hoppas att ni får ordning på allt och att han kommer till rätt avdelning. 

 • 20 jan 2017 11:10
  ulla165

  Och stå på dig så det blir rätt vård åt din son! Idag kan man nog inte fullt lita på vården, tyvärr. Jag tänker på en medlem här på MD, VC ville skicka hem hennes make och då fick medlemmen "spel" och vägrade ta med sig maken hem, maken togs hand om och det konstaterades att han nog hade dött pga njursvikt om han kommit hem.

  Så stå på dig! Och lycka till!

 • 23 jan 2017 06:41

  Tack, alla som orkade lösa och skrev fins kommentarer. Känns mycket bättre nu efter flera långa telefonsamtal i fredags. Klart det blir bra! Så måste jag ju tänka.

Logga in för att skriva en kommentar.