icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
6 July 2015 15:09
1

LCHFmat på bussresa

Puh! Trodde jag glömt mitt lösenord till matdagboken - men tydligen hade hjärnan inte tagit semester helt...

Nu har jag kommit hem från en tvådagars bussresa med trädgård som tema. Jättekul och jättenördigt, men det hör kanske till en helt annan sorts blogg;

Det jag tänkte skriva om var hur svårt det är ibland att få gehör för att man valt att äta på ett lite annorlunda sätt.

Till den här bussresan lämnade jag skriftligt i listform vad det är jag inte kan äta, eftersom jag efter alla år med LCHF får jordens magproblem om jag får i min tex mjöl eller socker. (Kul på en bussresa, eller hur...devil)

Tyvärr fick jag till svar att man bara fick vlja att "inte tåla gluten eller laktos" inget annat kunde man ta hänsyn till.

När vi startade hemifrån skulle man ha förmiddagskaffe med sig. Pga att jag inte visste om jag skulle få något att äta stoppade jag inte bara ner en mugg fettkaffe utan också ölkorvar, nötter, rullar med ost och rostbiff, biffjerky osv i min kylväska. Som vanligt gäller det att rusta sig för det värsta men hoppas på det bästa.

Första matstoppet var lunch på Tössestugan i Värmland. En trevlig tjej i köket hjälpte mig att byta ut pannbiffen (med potatismjöl i) mot ett kycklinglår och lite sallad. Hon var dock lite orolig för att jag skulle bli hungrig och frågade om det gick bra med lite coleslaw också. Perfekt mat alltså! Tack så mycket Tössestugan för fin service.

Nästa stopp var Folkhögskolan i Ljungskile och där bjöds det på buffé med viltfärsbiffar och många sorters grönsaker. Här var det bara att välja och välja bort. Med en klick bregott på tallrikens kant var även middagen i hamn. Efter maten pratade jag med en av tjejerna i köket som skulle fylla våra kaffetermosar och göra mackor till morgonen efter. Jag berättade att maken och jag inte äter bröd och frågade vad hon hade tänkt för pålägg. Det hela slutade med att vi fick en liten söt kartong med kalkon- och ostrullar.Men så klart var även hon orolig för att vi skulle bli hungriga och insisterade på att få stoppa ner några gurk- och paprikabitar också.

Frukosten var en stor buffé och det var lätt att hitta ost, skinka, ägg och som vanligt gör lite extra Bregott på tallrikskanten susen. Stort tack även till folkhögskolan i Ljungskile för skön säng och fantastisk service!

Lunch dag två serverades i Skuletorp, där var det stek med sås och potatis till lunch. Visst såg de lite förvånade ut när jag bad att få en tallrik utan potatis (det kanske var fånigt - men jag tycker verkligen inte om att slänga mat) men jag fick i alla fall det jag ville ha. Dessutom var de lite också rädda för att jag skulle gå hungrig därifrån, så jag fick extra kött.smiley

Enda tråkiga var att det i värmen inte fanns sockerfri glass på en enda av restaurangerna vi besökte. Det hade varit gott i värmen. Men som tur var fanns Cola Zero på Pizzerian som låg vägg i vägg med restaurangen i Skuletorp - så en liten efterrätt fick jag i värmen.

Med andra ord rustade jag mig för det värsta men fick verkligen den bästa av service! Nu har i alla fall jag lärt mig att inte ta diskussionen innan resan utan bara prata lite vänligt med de som lagar maten på plats.

Kvällen avslutades hos en privatperson med fantastisk visningsträdgård. Där blev vi bjudna på korv och bröd. Visst kanske någon tyckte jag var konstig som åt min korv med servett, men det bjuder jag på... (Kanske ska jag förtydliga att jag inte ÅT UPP själva servetten.)För övrigt kändes det som att vi bara åt och åt hela tiden - så här i semestertider har jag nästan glömt hur det är att leva i blandkostarnas värld med måltider var tredje timme. wink

Lite roligt/sorgligt var det också med kvinnan i bussen som berättade för sin kompis att hon ätit LCHF tidigare. (Jag vet att man inte ska tjuvlyssna på folk - men det är rätt kul...) Hon berättade att hon visserligen både gått ner i vikt och fått ordning på blodtrycket med LCHF med att hon slutat "eftersom man inte kan hålla på att äta sån där fet mat någon längre tid" - så nu åt hon Statiner för blodtrycket istället.

Häpp!

Här kommer en bild på Katten Siri, hon ska tydligen på semester;

 

Gillar

Kommentarer

  • 6 Jul 2015 18:51
    gittan52

    Vad bra att det ordnade sig så fint med maten!

    Vilken gosig katt och vilka fina, gamla, resväskor.

Logga in för att skriva en kommentar.