icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
3 april 2014 07:07
2

LCHF Magasinet

Läste nya numret av LCHF Magasinet i går. Som vanligt bra och läsvärda artiklar. Inte direkt som diverse LCHF-bilagor som kvällstidningarna producerar... Bland det mest fascinerande är alltid att läsa insändarsidorna. En man tex undrade varför han inte gick ner i vikt trots att han bara åt kött och bearnaisesås - en diet han kallade "fakir" efter Sten Sture Skaldemans bok där han beskrev hur han åt sig frisk med LCHF och bla under en period i princip bara åt köttfärsbiffar (fakirbiff). Mannen som skickat in insändaren åt 600-700g kött och 6-7dl sås varje dag... Han bemöttes väldigt vänligt och fick en fin förklaring som gick ut på att hans kost i sig inte hade någon dålig sammansättning men att han åt på tok för mycket och kanske borde halvera sitt matintag - eller tom bara äta en tredjedel så mycket. Hur tänker folk egentligen?! Jaha, spenat är nyttigt - då äter jag åtta kilo spenat om dagen då?! Jag skulle nog inte ha tålamodet att svara så fint som det gjordes i tidningen.... Jag blir bara irriterad när folk tror att LCHF betyder att man äter smör med sked direkt ur paketet eller att det går att vräka i sig mat, bara det är den rätta magiska kombinationen. I övrigt innehöll tidningen en fin beskrivning av hur flera lagidrottare, bla Luleå hockey, börjat lägga om sitt sätt att äta och dragit ner på kolhydraterna till ett minimum. Intressant att även lagsporten börjar våga förändra sig och prova att klara sig utan pasta och söta drycker.

Gillar

Kommentarer

  • 3 apr 2014 11:56
    Krylla
    Det finns många missuppfattningar kring lchf, uppstår nog när man inte läst på ordentligt, tror jag. Eller, åt andra hållet: Inte vet något alls Ett tag var jag medlem i Viktväktarna. En person påstod på fullt allvar att lchf var förkastligt med tanke på all den grädde man "måste" dricka. Och en annan förfasade sig över lchf:arnas "överdrivna köttätande" Mycket märkligt. och jag blev inte långlivad hos VV... Det handlar ju bara om att äta riktig mat. Kött, fisk, grönsaker och fett. Ska nog börja prenumerera på lchf-magasinet, verkar vara en intressant tidning.
  • 3 apr 2014 13:24
    sundasara
    jag håller just nu på att förkovra mig i ämnet, eftersom jag känner att jag vet för lite.... Och tror att det går ut på att käka smör med sked..... hihi

Logga in för att skriva en kommentar.