icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
1 december 2014 07:06

LCHF adventsmys

Jag blev magsjuk. Blä!

Men det vände snabbt och även om jag inte kände mig hungrig förrens kanske igår - och då mest en känsla av att jag borde äta något - så var jag fort på benen. Jag tror fullt och fast att det är Probiotikan som gjort att jag har bättre motståndskraft nu.

Vi har i alla fall hunnit jula med adventsstjärnor, ljusstakar och annat mys. Och igår var det små små snöflingor i luften - även om de inte stannade på marken.

Redan i onsdags bakade jag en saffranskaka. Jag tog Annika Rognebys recept på LCHF sockerkaka (bakglädje med LCHF) och blandade i två paket saffran. Sedan gjorde jag en glasyr á la åttiotalets morotskaka med Philadelphiaost, smör, citron och lite sötningsmedel.

Sedan gjorde jag pepparkakor LCHF efter mitt eget påhittade recept. Tillsätter man lite kokosmjöl blir degen ännu fastare och går att baka ut med pepparkaksformar. Men personligen tycker jag att det gör kakorna hårda och inte så goda. Själv skivar jag direkt från degrullen, gräddar och serverar med smör och ost till kaffet.

Här är det fritt fram för förslag om någon vill bidra! Kakorna är nämligen goda med väldigt bleka (eftersom de naturligtvis inte innehåller farinsocker). Vad göra?

LCHF Peppisar

100g smör, 1 dl sötningsmedel, 2 ägg, 1 vardera an kanel, ingefära och kryddnejlika, 2 tsk bikarbonat, 2,5 dl mandelmjöl och 2,5 dl bakepro

Blandas till en (ganska lös) smet som rullas in i plast och som ska vila minst två timmar i kylen - helst över natten.

Tänk också på att följande är LCHF;

  • stearinljus
  • amaryllisar
  • julskinka i rullar med senap på
  • chai te (istf glögg)

Mysig advent på er!

 

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.