icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
11 juni 2014 08:39
1

Läskig läsning

Så kunde jag bara inte stå emot - igen! Vädret var perfekt, 26 grader i skuggan när jag kom hem efter jobbet, dvs för varmt för att göra annat än att sitta still i skuggan. Och så är det så underbart ljust på kvällen att man knappt någonsin behöver tända lampan och nästan inte vill gå och lägga sig alls.

Dessutom visste jag ju att de låg där i nattduksbordet och väntade på mig - de hade legat där hela den mörka vintern och väntat... böckerna - de läskigaste böckerna, de jag bara läser på sommaren när man har tid att sträckläsa.

Vädret sa semester men kalendern två dagar kvar att jobba... Och som vanligt är den det är lättast att lura sig själv. Så när jag började läsa Johan Theorins Skumtimmen igår så trodde jag fullt och fast på att jag skulle kunna lägga ner boken vid sovdags.

Jag läste ute i skuggan på altanen, fick ont i ryggen och hämtade en kudde, flyttade över till solsängen, flyttade in till soffan och hamnade till slut i sängen med "bara" 150 sidor kvar. Jättespännande och måste bra läsa klart - vem vet vilka drömmar jag skulle drömma annars, om jag slog ihop boken och blundade.

Klockan blev halv ett innan boken var slut - och säkert halv två innan jag somnade helt. Det var varmt och dsvårt att sova. Jag drömde drömmar där boken vävdes ihop med händelser från jobbet.

Samma gamla vanliga! och ändå utsätter jag mig för det gång på gång. bara för att få vara där - i en annan värld - för några timmar. En film på bio eller ett TV-program kan aldrig ersätta känslan som en bra bok ger mig.

Så idag är jag dödstrött! Helst skulle jag stannat hemma. Fast sånt får man nog inte tänka, och ännu mindre säga - jag är ju glad att jag har ett roligt jobb.

Idag ska jag bara jobba en bit över lunch och sedan iväg till ortopeden för att diskutera min onda fot. Jag är rätt bra på ignorera mina egna krämpor men insåg när jag funderade idag att jag haft rejält omt i ca tre månader nu och att jag bit för bit börjat undvika promenader - löpning är inte att tänka på. Till jobbet cyklar jag och dansar gör jag, men jag får betala dyrt dagen efter...

Efter ortopedbesöket ska det mycket till om jag ska styra cykeln mot jobbet igen. Jag väntar ett viktigt samtal och om det kommer så kanske kanske, annars far jag hem till soffan - eller somnar i skuggan på altanen om vädret håller i sig.

Den andra av Theorins böcker ligger orörd i nattduksbordet och får så göra - åtminstone tills i morgon kvälsmileyl...

Kommentarer

  • 11 jun 2014 11:45
    Flisen44

    Kan inte tänka mig ett liv utan böcker, känner precis som du att böcker ger mer än tv

Logga in för att skriva en kommentar.