icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
22 december 2013 08:56
1

Komma ifatt igen

För två veckor sedan sjuknade hela familjen in i influensan och den här veckan har jag mest släpat mig till jobbet, kommit hem och sovit på eftermiddagen, ätit kvällsmat och somnat igen. Inte tillstymmelse till träningspass på över en vecka. I fredags slutade jag tidigt och tog en promenad hem. Kändes som ren lyx att få promenera i dagsljus! Kom hem, drack kaffe med maken (han jobbade hemifrån) och somnade....skrev nota och åkte för att handla julmat. Först ett stopp på delikatessaffären, där vi köpte vår favoritsort av varmrökt lax, sill och ost och rökt fläskfilé. Blev nästan lika dyrt som den julmat vi sedan handlade på Maxi. Vi märker mer och mer, både maken och jag, hur vi hellre lägger mer pengar på kvalitetsmat. Låter kanske lite pretto men tex burgarmenyer är visserligen snabbt och enkelt men framför dyrt och inte så gott. Vi äter hellre hemlagad planerad mat och lägger det som blir över på lyxvaror som ekologiska ägg från bondgården i närheten eller rökt lax från rökeriet bredvid. men jodå, det blir burgare ibland också... I går sov jag tills jag vaknade och tillbringade halva dagen under en filt i soffan medan vi såg på TV och åt frukost som sedan gick över i förmiddagsfika. På eftermiddagen tog vi oss gemensamt i kragen hela familjen. Jag skrev en lista och vi satte igång att städa, klä granen och koka knäck. Jag åt tre knäck och sedan gömde sonen resten - bra för oss båda två!! I morse vaknade jag sju och kände att jag var ifatt igen. Hemma var det städat och pyntat och jag kände något som kanske var julefrid. Satte igång med rörlighetsträning, yoga och lite prehab-styrketräning. Därefter frukost och nu uppdatera bloggen. Snart kommer mina föräldrar - vi ska först besäka en äldre släkting och julfika samt därefter åka till IKEA, sonen ska få en kontorsstol av mina föräldrar i julklapp. Jodå, han har önskat sig det... I eftermiddag har jag planerat in en timmes promenad - tur det finns löpband, för det verkar bli riktigt grått och regnigt idag. I kväll ska vi traditionsenligt äta julbord - sonen, maken och jag. Bara våra personliga favoriträtter och i lugn och ro utan hysteriska småkusiner som väntar på tomten och paket. Nu är jag ifatt och mitt julträningsläger har börjat! Målet är två pass om dagen - ett styrke och ett kardio; utan att för det sakens skull försaka vare sig släktträffar eller julfirande.

Kommentarer

  • 22 dec 2013 20:47
    Härligt att allt gått så bra efter influensan. Inspirerande att läsa det du skriver. Tack!

Logga in för att skriva en kommentar.