icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
14 mars 2014 06:59
2

Kokoslax och broccoli

Igår blev det Kokoslax till middag. Det är ett recept från en amerikansk kock - från början väldigt sött, men med honungen utbytt mot ägg blev det ett bra recept som återkommer hemma hos oss. [UNDERSTRUKEN]Kokoslax[/UNDERSTRUKEN] 4 laxfiléer 1,5 dl kokos citronsaft eller lime chilipulver ingefära ett ägg Rör ihop och bred ut över laxen. Ugnsbaka i ca 30 minuter i 200 grader. Serveras med broccoli och en kall sås med crème fraiche som bas. Igår var det riktigt gott med broccoli. Annars har det blivit trist vardagsmat för mig. Broccoli på längden och tvären. Broccoli i stället för potatis, ris och pasta. Jag har inte velat köpa blomkål så ofta. Tyvärr har jag ibland tvingats slänga halva blomkålshuvudet innan jag hunnit äta upp det. Därför blev jag väldigt glad när jag såg att min ICA-butik börjat sälja även blomkålsbuketter i frysdisken. Ännu gladare blev jag när jag härom veckan hittade fryst sparris i bitar och fryst tärnad avokado Jag tycker det börjar märkas att vi blir fler och fler som väljer bort kolhydrater. Utbudet av det vi önskar ökar i affärerna och man behöver inte göra allt själv längre. Men fortfarande åker jag till min lokala vietnamesiska butik och köper kokosfett för 30 kr burken!!! (Nej, inte 130 som på hälsokosten...) Fredag, solsken och tidig sluttid på jobbet...

Gillar

Kommentarer

  • 14 mar 2014 10:05
    Det receptet måste jag prova.
  • 14 mar 2014 18:26
    lenaek
    Låter gott ska testa!!!

Logga in för att skriva en kommentar.