icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
5 januari 2017 17:20
6

Köks-detox

Vi bestämde redan i god tid före jul att; nu får det vara slutstressat, 2017 ska vi prioritera oss själva och börja äta nyttigt igen.

I början av december rensade jag ut frysen och frostade av. Samtidigt gjorde jag en lista på all mat som fanns där - det blev sedan en meny med maiddagar som räckte ända fram till jul. bra både för oss, mijön och plånboken. (Brukar göra så ett par tre gånger om året - jättebra spartips faktiskt)

Förra veckan slet jag ut hela skafferiet och gjode likadant. Bara sånt kvar som vi mår bra av att äta, rent och fint och så en lista på ingredienser att äta upp i januari.

Idag var det dags för del tre; Vi har tagit ut varenda pryl ur alla köksskåp och stoppat in dem igen.

Vi flyttade till vårt hus för sju pch ett halvt år sedan och stoppade då, lite tillfälligt, in saker i köksskåpen. Vissa saker man använder dagligen hamnade högt upp och långt bort, vissa sällan-saker kom nära och långt ner. och med tiden har vi konstaterat att vissa skåp öppnar vi aldrig någonsin...

Idag blev alla skåp och lådor urtorkade och det är luft emellan de grejer som plockades in - den här gången placerade med eftetanke.

En stor hög med fullt användbara kökssaker blev till sonens "brudkista". Han ska väl inte flytta än på ett par år - men sakerna kan stå i källaren och vänta på honom.

Ytterligare en hög med saker, fullt användbara, ska lämnas in på ReTuna - vår kommuns återbruksgalleria - så att andra kan få nytta av dem. Känns bra.

Det här blev verkligen ett helkroppsträningspass! Snacka om funktionell träning..... och mindfullness; nu vill man ju nästan gå och glänta på skåpluckor och kika in på hur fint det blev...wink

Gillar

Kommentarer

 • 5 jan 2017 17:39

  Visst känner man sig nöjd när man är klar!? smiley

  Jag har också börjat gå igenom skåpen här hemma. Som du skrev så en del skåp och lådor är man aldrig i och rotar. Just nu har jag en paus från rensningen av min sideboard, ligger saker över hela golvet! Har en stor hög som inte ska in i skåpen och lådorna igen. 

  Får se vilket skåp som jag attackerar nästa gång. 

  Ha en fin kväll!
   

 • 5 jan 2017 18:17
  FrkM

  Så underbart - älskar att rensa! Man känner sig så nöjd sedan :)

  Som komplement brukar jag även ha köpstopp ett par gånger om året. 

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 5 jan 2017 19:56
  paloma

  När vi bytte kök för 10 år sedan packade vi undan nästan allt i ett förråd,  när det nya köket var insatt köpte vi mest nya saker. Nu har vi säkert en massa bra saker som jag hade velat ta ner igen, men när yngsta dottern flyttar i vår får vi titta igenom sakerna till henne.

  Vi håller också på att rensa lite i huset, vi ska göra ny tvättstuga jämte köket och göra om toaletten också. Det känns alltid skönt när man rensat ut.

 • 5 jan 2017 22:23

  Har med rensat en hel del, men allt onytigt är bort skänkt, till de som fortfarande köper sånt, man kan inte tvinga fol frå att sluta med cokakola julmust med mera. Börjar bar bli rena produkter kvar.

 • 6 jan 2017 10:29
  ulla165

  Jag tycker att det är svårt att rensa. Vill jag slänga något, så blir det motstånd - kasta eller inte? - oftast blir saken kvar i hemmet. Jag kallar det för "tingens tyranni" över mig...

 • 6 jan 2017 11:20

  Ulla har samma problem kasta bra saker, är lättare ge bort dem, har genom åren skapat flera nästan kompleta hem, då vi fick skaffa allt nytt efter förgiftningen då jag inte tålde våra saker som varit i huset, och gumman med hade ett komplett hem innan, och jag tog reda på min mors hem med. Men när någon blir utkastad på gatan utan ett öre av sin man för att han har spritproblem. Är det lät att ge bortsakerna för då är det någon som behöver dem, gumman och jag har lyckas få i hopp fyra fungerande hem, med sängar och allt, och tv med. Jag två innan jag träffade gumman. har i alla fal nog så jag klarar ett par till i förrådet i Stockholm. har bar någon hel tjock tv kvar som jag inte hunnit kasta. 

   

   

Logga in för att skriva en kommentar.