icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
30 juli 2015 21:14
1

Kiropraktorn

Vi fick härliga dagar på Öland. Trots det i övrigt ganska ostadiga vädret i landet hade vi "shorts-och- linnedagar" sex av sju dagar!

Väl hemkomna satt vi fart för att äntligen kunna avsluta arbetet med stenterassen framför huset. Tyvärr ville jag kanske mer än jag borde och det slutade med en ond ryggkota och en nerv i kläm. Ena skuldran, armen och ett par fingrar med molande värk.

Efter flera dagar av egenbehandling med yoga, varm vetekudde, eteriska oljor och massage var det bara att ge upp i måndags och googla fram en kiropraktor. Mitt i semestertider och utan en aning vem som kunde vara bra. Hittade ett namn som verkade vagt bekant från någon diskussion i jobbets personalrum och ringde upp.

Jag fick vänta ett par dagar på tid men idag var det dags. Jag har blivit dragen i huvudet så att halsen blev tredubbelt lång och knakad i ryggen.

Med mig hem fick jag tre läxor;

  1. Inte hålla på och stretcha nacken (den och musklerna omkring behöver vila)
  2. Stretcha ryggen med  övning jag fick av Kiropraktorn
  3. Sova med huvudet högt

De två första känns helt okej men att sova med huvudet högt känns svårt. Visserligen var det jätteskönt när jag vilade en stund - all värk var magiskt borta - men jag somnar alltid på sidan. Nåja, lägger jag mig stilla på rygg så borde jag väl somna nån gång i natt tänker jag....

Annars var det jättebra med klartecken att träna och jobba iträdgården så länge jag inte gör något som anstränger nacken.

I övrigt håller jag på att trappa ner kolhydraterna och förbereda mig för en detox med start för lite mer strukturerad träning nästa vecka. Men det blir då det...

Gillar

Kommentarer

  • 31 jul 2015 01:44
    utter

    Hoppas det ger med sig snabbare än kvickt! :-)

Logga in för att skriva en kommentar.