icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
18 March 2014 07:25
4

Kakservice lurar barn med socker

I går jobbade maken hemifrån och på eftermiddagen ringde sonen och behövde skjuts hem till sig och arton (!) kakburkar att säljas inför en eventuell skolresa. Jag blev så irriterad över så många saker på en gång. För det första har ingen frågat oss om sonen får sälja kakor. Tom när det ska säljas majblommor brukar föräldrarna få lov att skriva under på att barnen får vara med. För det andra så brukar de flesta klasser välja att varje elev får hem en liten broschyr med alla alternativ så att den som vill köpa får skriva upp sig och tinga burkar. Sedan betalas vid leverans. På så sätt är det möjligt att välja sort - ett alternativ är nämligen knäckebröd och det kanske vi kunde ha fått sålt i alla fall till mormor och morfar. Vi har inget stort kontaktnät att sälja till. För det tredje så innehåller varje burk [FET]socker, mjöl och margarin[/FET], dvs är otjänligt som människoföda - som Skaldeman skulle ha uttryckt det. Det känns inte som något jag vill lura på släkt och vänner. Och för det fjärde så gjorde jag en snabb beräkning på [FET]Kakservices[/FET] hemsida och kom fram till att min son ska sälja 18 burkar á 50 kr, dvs totalt 900 kr, och att detta då skulle ge 300 kr i klasskassan. Jag mailade klassens lärare direkt och ifrågasatte kaksäljandet. Han svarade att han skulle kolla upp återköpsreglerna och höra av sig till mig idag. Men där ligger jag redan steget före - det går att skicka tillbaka. Jag har dessutom erbjudit mig att betala 300 kr direkt till klassens kassa för att slippa kakorna. Puh! Nu känns det bättre. Tack för att ni stod ut med att vara känslomässiga soptunnor. Nästa gång ska jag skriva ett glatt och balanserat inlägg som peppar er andra. :-)

Gillar

Kommentarer

 • 18 Mar 2014 07:57
  Skriv av dig du bara. Vi smular sönder och blandar ner alla oegentligheter i komposten. :-) Det är väl bland annat sånt en blogg ska vara till för, att skriva av sig. Både gott och ont.
 • 18 Mar 2014 08:48
  Flamenco
  Instämmer med Svalu. Och jag tycker också det är ett oskick med det där som man får hem och ska sälja. Mycket bättre med sånt som man får en beställningslista på, då kan barnen sälja så mycket/lite dom vill. Kommer ihåg när äldsta gick i sexan och vi fick hem en laddning med värdelöst schampoo som skulle säljas. Nån förälders "smarta" idé och det gick inte o lämna tillbaka. Det var ju ingen vi ville pracka det där på, så det var bara o betala själva. Så dumt!
 • 18 Mar 2014 08:57
  Donnina
  Tack o lov att du reagerade, tänk ändå om flera föräldrar gjorde det! Det är skandal att barnen mer eller mindre ska tvingas sälja hälsovådligt skräp och att det görs med lärarnas goda minne i klass efter klass i hela vårt land. Och förstås, som vanligt, mängder med resignerade föräldrar som köper alla kakburkar och delar ut till släkt o vänner, eller äter upp kakorna själva. Usch!!
 • 19 Mar 2014 08:31
  Tummen upp för anti-kakandet!! 😃

Logga in för att skriva en kommentar.