icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
28 augusti 2015 07:15
1

Inte köpa något alls?

I våras lånade jag boken "Köp inte den här boken" på bibblan. Den handlar om när Ann-Christin Gramming, med inspriation från alternativa rörelser i USA, provade på att konsumera så lite som möjligt under ett år. Någonstans under läsningen föddes en idé hos mig om att själv pröva på. Det passar också lite extra bra i år när jag ska läsa "Textilt återbruk" under två terminer på folkhögskola.

Sagt och gjort, men man är ju inte planeringsmänniska för inte så jag började med att under våren fylla på med nya underkläder och strumpor samt fynda en fin vinterjacka på sommarens rea.

1 augusti började jag med att försöka konsumera så lite som möjligt. Egentligen bara mat och förbrukning - så långt det går. Pengarna som finns kvar på mitt lönekonto dagen före lön sätter jag över på ett sparkonto. Det blir så tydligt då.

Augusti var kanske ingen toppenmånad i sparväg. Visserligen undvek jag del reor och alla höstens postorderkataloger har hamnat obläddrade i pappersinsamlingen.

Men samtidigt var jag och klippte mig, besökte kiropraktorn två gånger och lämnade in cykeln på lagning och service. Det var nödvändigt alltihop men medförde samtifigt utgifter.

Dock - när jag igår granskade mitt konto blev det 1200kr att föra över till sparkontot - en bra start tycker jag. Spännande att se hur det går nästa månad.

Kroppen är helt slut och stel av träning och knoppen av jobbtänk. Ska bli skönt med helg!

Gillar

Kommentarer

  • 28 aug 2015 08:13

    Superintressant. Jag är själv "periodare" - under vissa peroder köper jag litet och inget och har ändå allt vi behöver, medan andra perioder är helt omvända och det handlas mer än nödvändigt.
    Skriv om hur det känns och går, för jag är nyfiken!! Å du....Lycka till!

     

Logga in för att skriva en kommentar.