icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
14 oktober 2014 07:12
1

Ingen tävlingsinstinkt

Jag har alltid hävdat att jag inte har någon tävlingsinstinkt. Om jag tex deltar i ett motionslopp och någon vill förbi så kliver jag hellre åt sidan och säger: -Var så god!, än pressar mig för att hinna före.

Så läste jag en bra intervju med Gunde Svan (kan man kalla honom annat än vinnarskalle?!) och insåg att vi trots allt är rätt lika. Han beskrev hur han alltid försöker ligga steget före och räkna ut hur han ska göra allt så effektivt som möjligt. Allt från att parkera bilen till träna inför OS...

Jag tänkte på mina månads- och veckoplaneringar av familjens matinköp, hur jag står på söndagkvällar och steker ägg och bacon till hela veckan, maximerar träningstid och räknar ut hur jag ska kunna vara så effektiv som möjligt på jobbet.

Äggen på söndagarna är en historia för sig bara det; jag tar fram ett bakplåtspapper och en glasassissiett. Steker tio ägg, åtta lägger jag i fyra hörn av papperet och det två sista på fatet. Så steker jag två paket bacon och fördelar på de fem högarna. Fatet åker in i kylen till nästa dag och bakplåtspappret med högarna klipper jag i fyra lika stora delar. Allt åker ner i en glassbytta modell större och in i frysen. Mao: styckfrysta ägg och bacon portioner till veckans alla arbetsdagar. Fullkoligt galet men effektivt och jag är tacksam mot mig själv varje morgon när jag äter lagad frukost...

Jag kanske ändå har tävlingsinstinkt - om än en väldigt individuellt lags sådan. Med fokus helt på min egen utveckling och mitt välmående. Kanske är jag sakta på väg att behandla mig själv som jag behandlar andra. Att älska sig själv som sin nästa - inte alldeles lätt men viktigt.

Igår var sonen och jag ensamma hemma till middagen. Vi passade på att äta blodpudding, som maken hatar . Jättedumt! Mjölet i puddingen gjorde mig supersugen och det slutade med en bulle till kvällsteet. Onödigt och en dyrköpt erfarenhet.

Igår åt jag:

  • ägg och bacon
  • Gulaschsoppa med grönsakstallrik
  • Blodpudding och bacon
  • Te med bulle no

Tränade:

Yoga med fokus på smidighet för att mjula upp stela muskler-

tror det funkade för träningsvärken har släppt...

Gillar

Kommentarer

  • 14 okt 2014 08:10

    Jag tror helt enkelt att du har vinnarskalle! Du har hittat ett vinnande koncept som passar för dig och får dig att må bra, hur mycket bättre kan det bli?  :-)

Logga in för att skriva en kommentar.