Hemlagad Beef Jerky
Beef Jerky kan vara ett jättebra LCHF-snack eller så kan det visa sig att näastan halva påsen är fylld med socker. Det gäller sannerligen att läsa det finstilta på matvarorna. Hur som helst så snubblade jag över ett Halloweenrecept i Metro - det var ett utmärkt recept på "Sega Zombiehälsenor" eller som jag skulle vilja kalla det Hemlagad Beef Jerky.
Vi provade receptet i natt (se receptet så förstår ni) och det blev jättegott. Originalet innehåller honung, vilket jag uteslöt, och liquid smoke som jag inte hade hemma - men det gick lika bra med en rökig BBQ sås.
Beef Jerky LCHF
400g fransyska
soja, bbq-sås eller chilisås, lökpulver, vitlökspulver, svartpeppar och chiliflakes
Gör så här:
Frys in köttet i några timmar så det är helt genomfruset. Karva mycket tunna skivor med en vass kniv. Lägg i en bunke och blanda i ingredienserna till marinaden. Sprid ut på ett bakplåtspapper och torka på 50 grader, helst i varmluftsugn, över natten.
Mums!
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.