icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
10 October 2014 18:19
2

Hara hachi bunme

Hara hachi bunme är japanska och betyder att man ska äta endast 80% av vad man skulle kunna trycka i sig. Eller lite mer poetiskt; 8 delar av magen är männsika två delar är läkaren...

Läser om senaste trenddieten "5 faktor dieten" - ännu ett försök att uppfinna hjulet genom att dra ner på kolhydraterna och dessutom är så  fettsnålt att man inte har något annat val än att äta ofta för att inte förgås av hunger. Till dieten hör ett träningsprogram som även det innehåller siffran fem; 5 minuter kondition, fem minuter styrka överkropp, 5 minuter styrka underkropp, 5 minuter core och 5 minuter kondition.

Hå hå ja ja - jag säger inget om det så har jag ingenting sagtdevilmen det är väl bra att folk skriver träningsböcker och tjänar bra med pengar på dem...

Jag har börjat med att äta "vad jag har lust med" från efter jobbet på fredagar till jag går och lägger mig. Ska se om det funkar eller om det blir svårt att gå tillbaka till vanliga kosten på lördagar.

Nyss har jag ätit LCHF-pizza. Efter många försök med olika degsubstitut gör jag numera så att jag blandar köttfärs, ett ägg och oregano och kavlar ut tunt mellan bakplåtspapper. Idag toppade jag med tomatsås, skinka, ost och oliver. Yummy!

Idag har jag ätit;

ägg och bacon

fiskgratäng och grönsaker

en bulle, en påse Polly och en cola zero FREDAGSFRITT

LCHF pizza

Jag har tränat;

morgonyoga med fokus på att stretcha ut muskler som var stela efter gårdagens löpning

LBD-utmaningen dag 6

 

Gillar

Kommentarer

 • 10 Oct 2014 18:34
  Tita

  Du är riktigt duktig och du verkar ta allt med en så lugn slälvklarhet.

  Pepp, pepp!

 • 12 Oct 2014 19:27

  Å LCHF pizza vill jag pröva! En påse Polly lät gott :)

   

Logga in för att skriva en kommentar.