icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
22 September 2015 17:08
1

Hälsohalvdagsfika

Först skulle arbetsgivaren återinföra obligatorisk hälsodag. Vad det nu ska tjäna till - man blir väl inte särskilt mycket hälsosammare av en enda dags insats. Det vore bättre att kalla det för det numera svenska ordet Teambuildning.

Sedan blev det lite för dyrt med en hel dag - det skulle ju bli till att stänga ner hela verksamheten i så fall - så då blev det en halv dag. Med följd att den personal som jobbade eftermiddag inte kunde följa med.

Så var vi bara fem glada, i vårt lilla arbetslag, som skulle "göra något" hälsosamt.

Men så fick en förhinder - så var vi bara fyra...

Först fanns ett fint upplägg med promenad längs vattnet (för kroppen), museibesök (för själen) och fika (för att vill ville).

Sedan kom regnet och inte kom vi loss som vi skulle från jobbet heller - så då tog vi oss en snabb cykeltur direkt till Konstmuseet, hoppade över utställningen och gick direkt på fikat.

Inget LCHF så långt ögat nådde och jag ville verkligen fika för att jobbarkompisarna inte skulle känna sig illa till mods. Det fick bli en kaffe och en pytteliten chokladbit (mörk och fairtrade - riktigt god).

Trevligt sällskap men väldigt trevande konversation. Visst gillar vi varandra men vi tycker nog alla fyra att det räcker bra att vara kollegor. Ingen av oss har några gemensamma intressen.

Efter ett allvarligt försök att prata familj och fritid gled samtalen in på jobb i alla fall - och då lyfte det. Vi hann dryfta både det ena och det andra som aldrig hinns med i vanliga fall.

Vad tycker ni? Jag tycker det är helt OK att bara umgås med kollegor på jobbet. De är jättehärliga människor att jobba med, men utanför jobbet har vi alla våra egna liv. Måste man umgås, träna på samma gym, ta en öl efter jobbet och gå ABF-kurser ihop med kollegor?!

Kommentarer

  • 22 Sep 2015 17:25
    Krusmor

    Nej, absolut inget måste. Kollegor i all ära men eget liv, ja tack :)

Logga in för att skriva en kommentar.