icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
17 February 2015 09:42
4

Grönt detoxpulver drickbart

Jag är inne på min tredje burk Green Detox från Renée Voltaire nu - alltså den tredje inköpta inte tredje uppätna - skam den som ger sig!

Den första burken dök upp för att den skulle vara "nyttig" - men åkte in längst bak i ett skåp efter att jag konstaterat att det smakade som att slicka botten på ett akvarium. Burken åkte senare i soporna.

Den andra burken köptes ett år senare, och jag försökte verkligen lära mig tycka om smaken. Jag försökte blanda med en deciliter av olika juicer på morgonen - och tullade på så sätt på dagens kolhydratförråd. Men inte ens det hjälpte. Även den burken glömdes först och slängdes sedan i en storstädning.

Blev med ytterligare en burk efter jul. Jag letade efter detox och hittade Weledas Björkextrakt (smakar minst sagt bittert men man blir pigg som en mört), några Pukka teer och så - Green detox igen då... Hur få i sig eländet?!

Men så igår löste jag problemet! Jag tog två teskedar av Ecofoods sockerfria buljong, två teskedar av det gröna pulvret och en klick kokosfett i en stor kopp och slog på kokande vatten.

Kändes nyttigt och smakade  som grönsakssoppa, det var helt okej att dricka. Det här kan jag tänka mig både som snabblunch på lediga dagar och som en del i en fasta.

I morse gjorde jag dagens styrketräning (mage) direkt efter yogan , för om en liten stund ska vi iväg till min farbror som fyller 75-år idag. Min föräldrar tar med smörgåstårta och jag tar lite matsäck till mig. Huvudsaken är ju inte att jag äter utan att  umgås och fira min farbror.

Gillar

Kommentarer

 • 17 Feb 2015 10:12

  Jag tar Holistic's Chlorellatabletter istället, för att slippa dricka "akvarievatten" ... wink

 • 17 Feb 2015 13:41

  Låter som två bra tips att kolla upp. Renées variant innehåller 27g kh/100g. !00g - det är hela burken det...

 • 17 Feb 2015 16:18

  Hur har ni det med matten damer?! Visst funkar det att hålla sig till den förenklade regeln med livsmedel med max 4% kolhydrater per 100g. Men det går alldeles utmärkt att äta livsmedel med högre procent kolhydrater så länge det totala dagsintaget inte överskrider vikten 20 g kolhydrater per dygn.

  En burk med 27% kolhydrater/100g fördelat på 20 portioner blir totalt 1,35g kolhydrater per portion. Visst varje tesked innehåller knappt en tredjedel kolhydrater - men det är en tredjedel av den teskeden inte av den färdiga soppan.

 • 17 Feb 2015 17:28

  Holistics Chlorella innehåller bara 2,5-7,5% kolisar (2,5 - 7,5 gr per 100gr) yes

Logga in för att skriva en kommentar.