icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
15 October 2015 06:47

Grönsaksmiss

Även om jag ätit lågkolhydratkost i många år så finns det visst nytt att lära- och då menar jag inte teori om föda och kropp utan rena missar. Jag har aldrig lagt någon vikt vid bönor, linser mm, brukar tom unna mig en tallrik ärtsoppa någon gång per år.

Så började maken läsa på paketet med glasnudlar, görs av mungbönor, och insåg att nudlarna innehöll närmare 80% kolhydrater!

Nudlar är jag sällan men jag började fundera; Förr åt jag alltid matlåda på jobbet och kontrollerade mitt val av grönskaer. Nu äter jag i jobbets matsal. Jag börjar med att ta allt på salladsbordet som jag kan äta och lägger sedan till kött och fisk.

Och när maken började läsa på om baljväxter insåg jag att jag äter bönor, ärtor eller hummus så gott som varje dag.

Nu är det slutätet på baljväxter på jobbet. Många bäckar små - jag som alltid trott att på arbetstid äter jag mycket snält med kolhydrater och därför kan jag unna mig ex lite nötter på helgen. cheeky

Annars är det bara bra! Sprang intervaller och styrketränade igår igen. Nu ska det bli intressant att se vad vågen visar i morgon. Kankse plus minus noll pga baljväxterna... men i så fall borde det hända grejer till veckan efter...

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.