icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
28 mars 2015 21:27
1

Gott påskgodis?

Godis är tyvärr gott och socker ger belönngscentrum en kick. Även nu när jag egentligen inte är någon slav under sockret så faller jag i fällan ibland. Behov av tröst, glädje, trötthet - nästan alla känslor kan utgöra en ursäkt att köpa godis.

Oftast kan jag lura mig själv eller identifiera problemet och gå runt det - men så klart har jag trillat dit många gånger på mina år med LCHF. Jag är ju inte mer än människa....

Men nu kommer påsken med sin äckliga överkonsumtion av godis. Till och med mormor vägrar köpa godis till småkusinerna och min tonårsson väljer hellre en påse med förpackat godis än plocket.

Idag på Maxi såg vi hur de ställt fram stora äckliga tråg fyllda med godis. Inga lock så det var fritt fram att nysa eller kasta i sin napp - beroende på ålder på de som flockades runt lådorna.... Vissa lådor var fyllda till brädden, andra var redan tömda och det fanns dumpade godispåsar lite här och var.

USCH! idag var det lätt att stå emot sockret och välja något fräschare....

Kommentarer

  • 29 mars 2015 08:33
    Tita

    Klok son som väljer förpackad godis. Lösgodiset måste vara det mest ohälsosamma som man kan äta ur flera synpunkter. Ligger öppet och drar åt sig bakterier av olika slag för att inte tala om vad det innehåller!?!?

    Trots allt detta trillade jag också dit tidigare men är nu helt botadlaugh

    Pepp på er familj som väljer annat!

Logga in för att skriva en kommentar.