icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
10 augusti 2016 20:42
4

Gjorde en riktig miss

Maken och jag har ätit LCHF sedan 2009 - ibland mer liberalt och ibland striktare beroende på hälsa och behov. Vi skrattar lite ibland tillsammans när nybakade LCHFare förundras över att det finns socker i yoghurt eller äter bananer och tror att det är LC  eftersom alla vet att frukt är nyttigt... Men skrattar bäst som skrattar sist...

I dag blev det hemburgare  till middag (alltså burgare gjorda hemma...) - och där står jag och lägger upp burgare (alltid utan bröd), dressing, bacon och STRIPS. surpriseHade redan ätit hälften när jag kom på vad jag gjort!! Roligare för familjen än för mig. Började nämligen äntligen känna av ketosen i morse...

Hmmm - jag märkte i somras att jag tydligen kan tolerera mindre mängder av potatis och ris och att det finns ett havrebröd som min mage klarar av. Så på semestern blev det tyvärr lite strips ibland och ett och annat....

Där ser man hur lätt det är att halka tillbaka i gamla hjulspår.

Idag har jag ätit:

 • grön smoothie
 • kycklingfilé med yoghurtsås
 • burgare med STRIPScheeky

Motion:

Bara lite yoga i morse och cykel till och från jobbet. Benet känns nästan bra och idag har jag inte ätit värktabletter alls. Ser fram emot att börja träna lite mer intensivt nästa vecka.

Jag är tacksam för att jag hållit på med LCHF så pass länge att jag kan skratta åt mitt misstag och inte gräver ner mig i botten av en godispåse som "straff".heart

Nya tag i morgon.

 

Gillar

Kommentarer

 • 10 aug 2016 21:24
  gasten

  Pepp, pepp !

 • 10 aug 2016 21:33

  Pepp Pepp

 • 10 aug 2016 21:33

  Pepp Pepp

 • 11 aug 2016 08:36
  Ingela73

  Skönt att höra att det är fler som tänker fel ibland laugh

  Och som du säger: man får inte gräva ner sig för ett misstag - vi är ju faktiskt mänskliga.

Logga in för att skriva en kommentar.