icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
30 mars 2015 17:21
4

Frukostexperiment

Senaste numret av LCHF-Magasinet kom i brevlådan här om dagen. Som vanligt fullspäckat med välskrivna artiklar om artegen föda (dvs mat för människor) och reportage från olika landsändar.

Den här gången stod det bla om Birgitta Höglund i Östersund som åt en i mina ögon väldigt annorlunda nötfrukost och sedan bara drack en antioxidantdryck (ganska lik min gröna soppa fast med gurkmeja) till lunch. På eftermiddagen åt hon och maken en tidigt LCHF middag och sedan stod de sig resten av dagen.

Jag blev jättenyfiken och bestämde mig för att testa. Sagt och gjort, tog mig till affären och köpte olika sorters nötter, nästan samma som i Birgittas recept men jag bytte ut hasselnöt, som jag är allergisk mot, till pecannöt.

Väl hemma vägde jag upp 10 gram vardera av fem sorters nötter i en skål på hushållsvågen och ställde fram på köksbänken tillsammans med mina vanliga kosttillskott och temugg. Förberett för frukost.

Vaknade i morse av det tråkiga regnvädret, yogade och tog det lugnt - njöt av att vara ledig. Efter någon timme var det dags för frukost:

Jag tog fram mina uppvägda nötter och skar upp 25 gram smör som jag gjorde små kuber av och strödde över i nötskålen. Enligt artikeln skulle det hela smaka ungefär som att äta en fullkornsmörgås med smör på.

Jag tyckte mer att det smakade som skalet på en sådan där paj där man smular kex och blandar med smör. Lite åt efterrättshållet med andra ord.Drack en kopp Pukka detoxte till det hela och sedan -

PANG - PROPPMÄTT

Jag hann både fixa hemma, se på TV, gå en sexkilometers promenad, styrketräna och sedan efter sex timmar (!) - nytt rekord för mig - började jag längta efter något att äta!!!!!!!

Då tog jag min gröna soppa som jag nu justerat lite efter att ha läst om antioxidantdrycken i LCHF Magasinet.

I en kopp tog jag kokosfett, buljong, mighty greens, ingefära, gurkmeja och citron som jag hällde kokande vatten över. Gott och mättande . Tog några skivade rädisor och sockerärtor till för att få något knaprigt.

För en stund sedan var det dags för nästa experiment; Läste i en annan tidning om någon som åt lågkolhydratkost och skippat mjölkprodukterna. Hom hade som vana att vispa ner ett ägg i sitt kaffe när hon kände för en latte.

Återigen dags för experiment - fram med lattevispen och vispa rått ägg direkt i koppen och sedan på med presskaffe. Mätt igen - och jag som inte ens börjat med familjens middag ännu.

By the way - min mage har aldrig varit så lugn och fin som idag så i morgon testar jag nötfrukosten igen.

 

Gillar

Kommentarer

 • 30 mars 2015 17:54
  Tita

  Det låter väldigt annorlunda att äta sådär. Äter du vanlig middag sen med familjen?

  Pepp!

 • 30 mars 2015 18:16
  utter

  Vad roligt att din mage tyckte om nötfrukosten! :-)

 • 30 mars 2015 19:25
  Så skönt när magen är lugn & glad :-)
 • 31 mars 2015 10:46

  Som svar på Titas fråga;

  Vi äter vanlig LCHF mat till middag men sonen kompletterar med pasta, ris eller potatis. Allt oftare väljer han dock att bara köra som vi - han har väl vant sig....

  Sonen tittatde föresten menande på maken igår när jag berättade om mina experiment över middagen, och frågade maken om han också märkt att jag på senaste tiden blivit allt knäppare....cheeky

  Maken (som också äter LCHF) svarade: -Absolut, det är nog någon sorts sekt...

Logga in för att skriva en kommentar.