icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
27 oktober 2015 17:51
2

Fasta dag 2 - kväll

Två dagar utan mat och jag är fortfarande inte hungrig! Jag är helt förvånad, trodde inte att det skulle vara så enkelt.

Idag har jag känt mig lite yr på förmiddagen, men det släppte och efter lunch har jag känt mig helt "som vanligt".

For förbi affären på hemvägen och köpte en flaska tomatjuice. Grönsaksjuicen i fastepaketet var inte god. Värmde tomatjuicen med vatten, buljong, kokosfett och lite kryddor. Vilken god soppa! (små krav man har...)

Nej, som sagt hungern är inget problem men tristessen. Det gäller att hitta på annat hela tiden. I morse sydde jag lite på mitt projekt, på jobbet städade jag ett skåp och nu efter middagssoppan har jag suttit och läst en stund. Det gäller att hålla sig sysselsatt.

Efter bara två dagars fasta har jag redan börjat inse vilken glädje mat är; att planera, diskutera med jobbarkompisar, laga, äta tillsammans osv.

Idag har jag också haft många tankar på "sen" och hur det blir "då", dvs nästa vecka. Det skulle kännas bortkastat att börja äta skräp och sådant jag inte tål efter att ha gått igenom en veckas fasta. Nej, bättre då att välja det jag mår bra av.

Nu ska jag ta en dusch och sitta framför TVn innan jag tar kväll. Hörs i morgon!

Kommentarer

 • 27 okt 2015 18:02

  Vad duktigt du är! Jag känner samma sak - man är inte så hungrig utan mer lite svag - är inte lika alert som jag brukar vara. Jag håller med dig - det är trist. Jag ska försöka köra 10 dagar inklusive ned- och upptrappning. Men sen får man äta hälsosamt för annars är det ju bortkastat. Fast lite onyttigt emellanåt får man unna sig tycker jag wink

 • 27 okt 2015 18:12
  Donnina

  Jag hade tänkt börja fasta på torsdag men upptäckte att jag hade några sopp-påsar kvar sen tidigare fasteförsök, så satte igång idag. Hittills inga problem utom att Nutriletts chokladdryck är vidrigt söt, usch, men den gick ner. 

  För många år sen var jag på Värmlandia (ett hälsohem) 14 dagar och fastade. Ofta fick vi då en kanongod soppa som bara bestod av tomatjuice, buljong och massor av nypressad vitlök. Värt att prova. 

  Pepp på oss! yeslaugh

Logga in för att skriva en kommentar.