icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
10 april 2014 07:11
1

En ynnest att bli vald

Från början var det katten Allis. Hon kom in i våra liv när jag började studera på halvtid "på äldre dar". Allis och jag blev fort kompisar. Hon ville gärna sova i min famn en stund - när hon nån gång hade tid att vara inomhus. Två år senare kom katten Charlie. En lite underlig katt (inavel?), inte den skarpaste i kvarteret, men väldigt snäll, vacker och en otroligt bra jägare. Han älskade att bli borstad. Året därpå skaffade vi Siri. Hon blev inte riktigt någon goskatt, hängde mest med de andra katterna och sov ibland i närheten av oss i soffan. För två år sedan blev vår älskade Charlie sjuk och dog. Det blev väldigt tomt och vi skaffade katten Asta. Siri tog själv på sig uppgiften att vara Astas nanny och det gjorde att vi nu hade en fullvuxen katthona Allis (grannen kallar henne Drottningen av vårt kvarter, för hon bossar både över hundar och katter i grannskapet) som knappt har tid att komma in och äta och som går hos vissa grannar och matfriar..., en Siri som helst vill sova själv i soffan och en vild liten Asta - som trots att hon nu är fullvuxen far runt som en liten hårboll och aldrig riktigt har tid att bli klappad. Så hände något i vintras. Siri började lägga sig nära mitt ben i soffan och luta sig mot mig när hon sov. En dag i januari lade hon upp huvudet i mitt knä. Efter en tid började hon komma och ställa sig i mitt knä och spinna - det var nästan som om hon ville ha tillåtelse att ligga hos mig och sova. Och så i går; det stora miraklet när Siri hoppas upp i soffan, kliver fram till mig och läggar sig hos mig och somnar i min famn. Äntligen! Nu har vi en goskatt hemma igen (- och en drottning och en hårboill ...) Det är en sådan ynnest att bli utvald av en katt. När det händer kan jag bara sitta still tills katten är färdig med mig och vill gå igen. Det är äkta mindfullness! Prrrr

Gillar

Kommentarer

  • 10 apr 2014 10:16
    Donnina
    Underbart! Precis så är livet med katt!

Logga in för att skriva en kommentar.