icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
13 juli 2015 20:58
1

Dansk koldskål LCHF

En bra sak med att jag ätit LCHF så pass många år nu är att jag slutat störa mig på att recept i tidningar innehåller saker jag inte kan äta. Istället låter jag mig inspireras och ändras så att det passar mig.

Här om dagen hittade jag ett recept på dansk Koldskål (har aldrig någonsin hört talas om detta men säger de att det är en rätt som äts i danmark så är det väl så...) Här är min fettirikare och osötade variant som räcker till minst två portioner;

Blanda 2,5 dl vispgrädde, 2,5 dl turkisk yoghurt, 2 ägg, en msk citron och vanilj.

Blir en syrlig kräm som påminner om filmjölk. Jag mixade min med några hallon och fick en god sommafrukost i värmen. Kanske kan man istället välja att äta den med nötter eller kokosflingor, tänker jag.

Nu står husvagnen packad utanför huset och i morgon är det bara att klä på sig, bära ut sin tandborste och sätta sig i bilen. Mot Öland bär det av - med vandringskängor, böcker och baddräkt....

 

Gillar

Kommentarer

  • 14 jul 2015 07:29
    Bella50

    Härligt. Trevlig resa 🌹👍😎☀️

Logga in för att skriva en kommentar.