icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
18 augusti 2014 07:27
4

Dansar igen

Så var det då dags igen igår för danskurs. Den här omgången är jag och maken med och håller i kursen - vi lär inte ut Squaredans men vi kokar kaffe, tar betalt, tar hand om folk och torkar golvet i salen efteråt. Nu gjorde vi inte allt själva - det var flera medlemmar från vår klubb där och de flesta hjälptes åt.

Jätteroligt att så många kom, både ifrån vår hemstad och med längre resväg.

I squaredans krävs det åtta personer per square och vi var lite oroliga att inte få tag i folk - jag tvingade tom sonen att ge ett löfte att om vi bara var sju så skulle vi få hämta honom. Döm om vår förvåning när 24 danssugna dök upp! 19 personer (inklusive mig)  som går kurs och 7 som "änglar", dvs redan kan men hjälpte oss att lära oss.

Vi dansar med ett rotationsprogram där datorn bestämmer vem som ska vara ens partner. Det är jättebra för man får dansa med många olika personer och ingen behöver vara blyg och stå över. Enda nackdelen är väl att man får dansa så gott som varenda dans - knappt ens toapaus. Så på fem timmar kurs med matpaus dansade jag effektiv tid strax under fyra timmar! Det kändes rejält i låren i morse.

I morse blev det för övrigt promenad och träning. Jag tror att jag får ihop logistiken med sonens skoltider mm även dessa två veckor. Det funkar egentligen jättebra under träningspasset men blir lite mer hektiskt senare när jag ska äta frukost, duscha och klä mig samtidigt som sonen ska äta frukost och klä sig. Men det hade nog blivit lika struligt även om jag inte tränat innan. Så nu kör jag på två veckor till.

Det börjar dock märkas att det är allt mörkare på morgonen. Jag vet inte ännu om jag kommer att känna mig okej med att promenera halv sex i mörker - men det blir en senare fråga, nu tar vi de här två veckorna först.

Idag är det upprop för såväl sonen (åk 9) som lilla kusinen (åk1) och min klass på jobbet. Härligt att få komma igång igen!

Gillar

Kommentarer

 • 18 augusti 2014 14:16

  Nja, fem timmar men bara fem gånger under höstterminen - fast sen dansar jag ju i andra städer också så det blir nog ett flertimmarspass nästan varje helg. Härligt!

 • 18 augusti 2014 10:02

  Låter roligt med dans!

 • 18 augusti 2014 20:51
  utter

  Låter så roligt!! 

 • 18 augusti 2014 08:41
  mosel

  Åh, vad det låter kul med dansen, det skulle jag också vilja göra! Men 5 timmars kurs? Håller ni verkligen på i 5 timmar varje vecka? surprise Jag har gått foxtrott, bugg och salsa förut men de kursena brukar hålla på i 1,5-2 timmar. Men det låter kul och det måste definitivt vara bra motion. Bra också att man ofta byter dansparter och får dansa med olika. Jag har varit med om liknande som var jättebra att man hela tiden bytte efter två danser men på en annan kurs fick alla göra som de ville och många par var där och ville bara dansa med varandra och vägrade byta vilket betydde att jag som gick dit ensam fick stå jättemånga danser.

Logga in för att skriva en kommentar.