icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
30 January 2015 06:53
4

Chiapudding

Jag fortsätter med min galna idé och steker 14 ägg och två paket bacon varje söndag. Lägger i små högar på bakplåtspapper, klipper pappret i bitar och fryser in i en gammal glasslåda. = Frukostar till hela veckan! Sparar tid som jag kan använda till träning och annat.

Trodde jag skulle tröttnat vid det här laget och gått tillbaka till köttfärsbiffar med ost, men det känns bara bra. Ta jag någon annan frukost en lördag eller så så tröttnar jag fort och vill tillbaka till rutinen. Det känns skönt att aldrig behöva reflektera över vad jag ska äta.

Sedan ett par veckor tillbaka gör jag dessutom fyra chiapuddingar vaje söndag. En deciliter grädde i varje burk och två teskedar frön. På med locket och in i kylen. Så har jag mellisar att ta med till hela veckan.

Bästa LCHF-melliset jag haft! Ibland öppnar jag burken och slänger på lite bär och/eller kokos men oftast blir det naturell pudding. Mättar jättebra. Näst bäst har varit drickkvarg, men det var inte lika mättande och innehöll mer kolhydrater så det kändes inte som en vardagslösning.

Påsen med frön var dyr men dryg. Jag såg förresten att Gymgrossisten hade en storpack frön - kanske köper jag en sådan nästa gång.

Övar vidare dels på att meditera och dels på att kunna sitta på knä. Lyckades sitta en kvart i går - värker i hela kroppen idag i muskler jag inte visste att jag har. Trodde jag var vältränad...

 

Gillar

Kommentarer

 • 30 Jan 2015 09:44
  sundasara

  tack för bra tips!

 • 30 Jan 2015 09:46
  utter

  De fröna - mums!!

 • 30 Jan 2015 11:31

  Chiapudding är guld, jag gör den på Kokosmjölk och har i några droppar vaniljextrakt, tar oftast lite hallon eller blåbär och lite fröer på toppen, det är så smidigt att ha klara i kylen till frukost eller mellis =)
  Trevlig helg!

 • 2 Feb 2015 07:20

  Patzy - det låter som ett smaskigt recept! tror jag ska prova kokosmjölk och göra det som en efterrätt någon helg.

Logga in för att skriva en kommentar.