icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
20 april 2015 06:53
7

Bye bye facebook

Jag har länge tänkt ta bort både mitt facebook- och twitterkonto. Det är inte så att jag är negativ till sociala medier, då hade jag väl knappast bloggat var och varannan dag. Men det känns som om jag inte hnner med.

Ganska ofta får jag mail om att facebookkompisar uppdaterat sin status eller lagt till bilder. Men så gott som aldrig orkar jag logga in och ta del av dessa meddelanden. Och jag gör aldrig egna uppdateringar eller tillägg.

Twitterkontot använde jag bara i en månad för att lära mig hur man gjorde. Det var väl kul den veckan jag fick hålla i kommunens konto och skriva om mitt jobb. Men i övrigt passade den korta textformen på twitter inte för mig.

Så i lördags tog jag mig tid och raderade båda mina konton. Det var inte alls så svårt som jag trodde. Googlar man lite finns det bra guider på nätet med länkar och allt.

Ska bli intressant att se om jag öppnar något nytt konto i framtiden eller om det är en passerad fas för mig.

Från det ena till det andra så i morse såg jag en ekorre när jag gick min morgonrunda. Nu har jag promenerat i en vecka före frukost och redan är allt motstånd borta och jag längtar ut. Härligt!

Gillar

Kommentarer

 • 20 apr 2015 07:38
  paloma

  Jag är 51 år och har inte facebook och har aldrig haft, jag ser så många omkring mig som lever för mycket genom att läsa om andras liv. Många som uppdaterar om sitt liv förskönar det dom gör och hur dom mår. Många jagar efter att få så många gilla som möjligt.

  Jag vet inte om jag missar så mycket utan att ha ett facebook kontosmiley men jag slipper nog en hel del stress.

 • 20 apr 2015 07:44

  Du missar nog ingenting utom stressen över att se bilder från redigerade liv.  Stackars alla småbarnsmammor säger jag bara; jobba heltid, pyssla med ungarna, surdegsbröd och egna odlade grönsaker - aldrig en trött morgon eller kinkiga ungar.

 • 20 apr 2015 07:53
  paloma

  Jag brukar höra mina vuxna barn när dom pratar om facebookuppdateringar, alla verkar leva fantastiska liv, alltid göra roliga saker och aldrig må dåligt. Läkare på BB har börjat varna för mobil och facebook, de nyblivna mammorna har fullt fokus på mobilen och att göra uppdateringar och missar om deras små bebisar inte mår bra.

  Teknik är inte bara av godo.

 • 20 apr 2015 08:29
  Tita

  Nej verkligen inte det är synd om barnen. angryJag är mycket ute och ser hur mammor och pappor sitter i lekparken, ammar går med barnvagnar m m och knappar på sina telefoner hela tiden istället för att helhjärtat ägna sig åt barnen. Det är synd om ungarna som skall växa upp med föräldrar med en telefon fastvuxen i handen!!

  Sociala medier är bra....rätt använda!!

 • 20 apr 2015 09:05
  Smart drag! Jag är lite beroende av fb men lyckats pausa några ggr i några dgr lol
 • 20 apr 2015 09:08
  Bella50

  Har heller inte Fb, kollar lite på gubbens men NEJ det är inget för mig ! 

  Folk bara spelar spel, delar allting, berättar inget av vikt och vill ha så många "vänner" som möjligt. Då är man poppis...😬

  Nåväl , MD är ju oxå en slags sida där man delar mycket...men med ett gemensamt syfte iaf ,att stötta och hjälpa varann till ett hälsosammare liv.

  pepp 👍🌹

 • 20 apr 2015 18:58

  Lite roligt var det ju den där gången när jag fick förfrågan om att mata höns år någon som skulle på semester och så fattade jag inte att det var digitala höns utan trodde att de verkligen behövde djurvakt...laugh

Logga in för att skriva en kommentar.